Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

GP ΗΠΑ – Αγώνας: Νίκη για τον Verstappen, πρωτάθλημα για την Red Bull

Σε έναν εντυπωσιακό αγώνα στο Όστιν του Τέξας, με πολλές αλλαγές στην πρώτη θέση και αρκετές κίτρινες σημαίες, ο Verstappen κατέκτησε άλλη μια νίκη, σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Sainz και την τέταρτη θέση του Perez, κλείδωσε και μαθηματικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών από την Red Bull.

Στην εκκίνηση, ο Sainz είχε αργή αντίδραση σε σχέση με τον Verstappen. Ο Ολλανδός πήρε άμεσα την πρώτη θέση, ενώ ο Sainz μετά την πρώτη στροφή, είχε επαφή με τον Russell, αναγκάζοντας τον Ισπανό να εγκαταλείψει.

Στον 18ο γύρο, υπήρξε το πρώτο αυτοκίνητο ασφαλείας, καθώς ο Bottas έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, και βρέθηκε στην αμμοπαγίδα. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στον δεύτερο μέχρι εκείνη την στιγμή Leclerc, να μπει στα pits για φρέσκο σετ σκληρής γόμας.

Στον 21ο γύρο, με την επανέναρξη του αγώνα, Stroll και Alonso είχαν μια απίστευτη σύγκρουση, με τον Καναδό πιλότο της Aston Martin να εγκαταλείπει.

Στον 36ο γύρο, καταστροφικό pit stop για τον Verstappen, κάτι που δεν συνηθίζει η Red Bull, με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να πέσει πίσω από τους Leclerc και Hamilton. Όμως μέχρι τον 53ο γύρο, τους είχε περάσει και τους δυο, δείχνοντας την τεράστια δυναμική του μονοθεσίου του.

Εξαιρετική απόδοση και από τον Hamilton με την δεύτερη θέση, ενώ ο Leclerc αρκέστηκε στην τρίτη θέση. Τον βαθμό του ταχύτερου γύρου κατέκτησε ο Russell, ενώ οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο εξαιρετικός Vettel, καθώς πραγματοποίησε έναν φοβερό αγώνα, τερματίζοντας στην όγδοη θέση.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ