Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

GP Μεξικό – FP1, FP2: Sainz και Russell στην κορυφή

Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές τις Παρασκευής στο Mexico City, με τον Sainz στο FP1, και τον Russell στο FP2, να κατακτούν την πρώτη θέση. Το FP2 ήταν σχετικά αδιάφορο, καθώς όλες οι ομάδες δοκίμασαν τα ελαστικά του 2023. Ουσιαστικά, το session ήταν αφιερωμένο στην Pirelli.

Στο FP1, η Ferrari έδειξε αρκετά δυνατή, κατακτώντας το 1-2, με τον Sainz να είναι ταχύτερος, μόλις 46 χιλιοστά του δευτερολέπτου, έναντι του Leclerc. Ακολούθησαν οι Verstappen και Perez στο 3-4. Ο Ολλανδός ήταν μόλις 1 δέκατο πιο αργός, όπως και ο Perez. Hamilton και Alonso κατάφεραν να κρατηθούν κοντά στο 1 δέκατο. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα, καθώς υπήρξε κόκκινη σημαία για τον Schumacher και τον Lawson, ο οποίος οδήγησε για την AlphaTauri.

Στο FP2, ο Russell ήταν τυπικά πρωτοπόρος, ενώ ακολούθησαν οι Tsunoda και Ocon. Οι τρεις πιλότοι ήταν οι μοναδικοί που δεν χρησιμοποιήσαν την πειραματική γόμα της Pirelli για το 2023, γι’ αυτό ήταν και οι ταχύτεροι της διαδικασίας. Και το FP2 ολοκληρώθηκε νωρίτερα. Στην πρώτη περίπτωση, ο Leclerc χτύπησε στις μπαριέρες καταστρέφοντας το μονοθέσιο του. Στην δεύτερη περίπτωση, λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Zhou εγκατέλειψε εντός πίστας με μηχανικό πρόβλημα.

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ