Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κερδίζει ο πιο… “Διαβασμένος”

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα της Λιβαδειάς. Φαίνεται και να θέλει και να μπορεί ο Λεβαδειακός να παλέψει για την παραμονή του στα “Σαλόνια”. Μια χρονιά που μόνο εύκολη δεν θα είναι για τους Βοιωτούς , όμως με τέτοιες εμφανίσεις μπορεί να ελπίζει.

Προβληματίζει για ακόμα ένα παιχνίδι ο Ατρόμητος που δεν φαίνεται να βρίσκει λύσεις στο μέσο αμυντικό του κομμάτι. Αργές επιστροφές, “αφελείς” κεντρικό αμυντικό δίδυμο και λανθασμένες αλληλοκαλύψεις στην άμυνα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρούν τα πατήματα τους μέσα σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο. Η  ομάδα του Jasminko Velic ήταν αυτή που πρώτη απείλησε στο 12ολεπτό με κεφαλιά του μετέπειτα σκόρερ του πρώτου γκολ. Οι Βοιωτοί περίμεναν καρτερικά τον Ατρόμητο πιέζοντας μερικά μέτρα μπροστά από την μεσαία γραμμή τα δύο στόπερ και τον αμυντικό χαφ των Περιστεριωτών, προσπαθώντας να κλέψουν και να κτυπήσουν  στην αντεπίθεση όποτε τους δινόταν η ευκαιρία.

Από την πλευρά του ο Ατρόμητος προσπαθούσε να δημιουργήσει παιχνίδι από πίσω, με στόχο να μεταφέρει την μπάλα στον άξονα και απ’ εκεί να την μεταβιβάσει στα άκρα κυρίως στην δεξιά πλευρά όπου ο Κλωναρίδης σύγκλινε εσωτερικά και άφηνε χώρο στον δεξιό-οπισθοφύλακα του Ατρομήτου να ανέβει και να δημιουργήσει “ρήγματα” στην άμυνα του Λεβαδειακού. Καλά “διαβασμένοι” όμως οι παίχτες του Jasminko Velic δεν έδωσαν χώρο στους παίχτες των αντιπάλων, ο Βρακάς γυρνούσε σωστά πίσω και βοηθούσε αμυντικά των Bahanack που έμοιαζε περισσότερο ως τρίτος στοπερ παρά ως αριστερό μπακ.

Στο 25λεπτό σε μία εξαιρετική αντεπίθεση από τους ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού, ο 21χρονος Τριαντάφυλλος Τσάπρας έστειλε “συστημένη” σέντρα στο κεφάλι του Νίκα που με σωστό τελείωμα έβαλε τις βάσεις για νίκη στον σημερινό “Τελικό ψυχολογίας” για την ομάδα της Λιβαδειάς. Στη συνέχεια του πρώτου μέρους ο Λεβαδειακός έκανε άμυνα από ψηλά και δεν άφησε των αντίπαλο να κάνει το δικό του παιχνίδι. Μοναδική καλή στιγμή για τον Ατρόμητο ήρθε στο 41λεπτό με στημένη φάση όπου η κεφαλιά του ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου κατέληξε έξω.

Στο δεύτερο μέρος οι παίχτες του Cris Coleman  μπήκαν “ορεξάτοι” προσπάθησαν να ανεβάσουν ρυθμό, μια ομάδα με πολύ ποιότητα από την μέση και μπροστά. Καλή στιγμή στο 47ολεπτό με τον Robail, Πάτησε περιοχή αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Markovic. Ο Λεβαδειακός ξανά κτύπησε στην αντεπίθεση με τον Moutinho στο τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη να βρίσκει το δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα σε μια εξαιρετική Έμπνευση του 28χρονου Γάλλου εξτρεμ ο Ατρόμητος έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Robail  κατέβασε όμορφα την μπάλα έκανε κίνηση προς τα μέσα και με ασύλληπτο σουτ έβαλε ξανά τους “Περιστερίωτες” στην διεκδίκηση των τριών βαθμών . Δεν ήταν αρκετό όμως για να “Ξυπνήσει” την ομάδα του Cris Coleman. Στο 74ολεπτό ο Moutinho εξέθεσε ξανά την άμυνα του Ατρομήτου κέρδισε το πέναλντι από τον  Δημήτρης Χατζηισαΐας. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο ίδιος αλλά δεν κατάφερε για βάλει ξανά την ομάδα του μπροστά στο σκορ αφού βρήκε για δεύτερη φορά το δοκάρι στο ίδιο παιχνίδι. Πέντε λεπτά αργότερα ο Τσάπρας πάτησε περιοχή από δεξιά γύρισε σωστά την μπάλα στον Michal Skvrarka, ο 30χρονος Σλοβάκος δεν λάθεψε και έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του Velic. Σκορ που έμελλε να μείνει μέχρι το τέλος.

Αν στο Περιστέρι δεν αλλάξουν άρδην κάποια πράγματα ενδεχομένως ο Ατρόμητος να τα βρεί “Μπαστούνια” στην συνέχεια. Απ’ την άλλη η ομάδα της Λιβαδειάς πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πήρε νίκη ψυχολογίας για την δύσκολη συνέχεια.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Λεβαδειακός (Γιασμίνκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς  Τσάπρας, Βρακας, Λιάγκας, Βινίσιους – Μπαχανακ, Νίκας, Μεχία – Μουτίνιο, Πέτρε, Χάμοντ.

Στον πάγκοι οι Στογιάνοβιτς, Σκβάρκα, Βήχος, Δούμτσιος, Τσιριγώτης, Παναγιώτου, Λούα Λούα, Τζημόπουλος, Γιαννιώτας.

Aτρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης – Κεσχρίντα, Χατζηϊσαίας, Σουάρεθ, Ντε Μποκ – Γκονζάλες, Έρλινγμαρκ, Κούεν – Ρομπάιγ, Κλωναριδης, Κιάρτανσον.

Στον πάγκοι οι Μάριτς, Κωτσόπουλος, Ροτάριου, Αθανασίου, Τζαβίδας, Οικονομίδης, Κιβρακίδης, Μαυρομμάτης, Φριντζόνσον.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ