Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

GP Μεξικό – Αγώνας: Νίκη και ρεκόρ για τον Verstappen

Μια σχετικά άνετη νίκη κατέκτησε ο Verstappen στο Mexico City, η οποία συνοδεύτηκε και από ρεκόρ. Ο Ολλανδός κατέκτησε την 14η νίκη του, ξεπερνώντας τον θρύλο Michael Schumacher, ο οποίος είχε 13 νίκες. Το πάλεψε ο Hamilton, τρίτος στον εντός έδρας αγώνα του ο Perez. Απογοητευτική η Ferrari.

Στην εκκίνηση, ο Verstappen έφυγε εξαιρετικά και δεν απειλήθηκε, ενώ κερδισμένοι ήταν και ο Hamilton με τον Perez, καθώς ο Russell έχασε δυο θέσεις. Κερδισμένος κατά μια θέση ήταν και ο Leclerc, προσπερνώντας τον έκτο Alonso.

Μέχρι τον 26ο γύρο, οι δυο Red Bull μπήκαν στα pits για να περάσουν σε φρέσκο σετ μέσης γόμας. Οι δυο Mercedes εκκίνησαν με μέση γόμα, επιδιώκοντας την έκπληξη στην στρατηγική, καθώς στην δική τους αλλαγή, χρησιμοποίησαν φρέσκο σετ σκληρής γόμας, ώστε να φτάσουν μέχρι το τέλος.

Στον 65ο γύρο, υπήρξε Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας, καθώς εγκατέλειψε με πρόβλημα στο κινητήρα ο Alonso. Ο Ισπανός ήταν αρκετά άτυχος, καθώς μέχρι εκείνη την στιγμή, διατηρούσε την όγδοη θέση.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Ο Russell κατέκτησε τον βαθμό του ταχύτερου γύρου, ενώ οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο Ricciardo. Ο Αυστραλός εκκίνησε από την 11η θέση, τερματίζοντας στην 7η. Θύμισε τον παλιό καλό Ricciardo, μετά από αρκετό καιρό. Στην δεκάδα βρέθηκε και ο Bottas με εξαιρετική διαχείριση, ενώ οι δυο Ferrari αρκέστηκαν στο 5-6, χωρίς να απειλήσουν ή να απειληθούν.

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ