Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης: Νίκη “ανάσας” για τους Γιαννιώτες!

ΠΑΣ ΓιάννιναΑστέρας Τρίπολης 2-1

Νίκη τεράστιας βαθμολογικής σημασίας πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας εντός έδρας με 2-1 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Οι Γιαννιώτες έσπασαν το κακό σερί των 6 αγώνων χωρίς νίκη και μάλιστα με ανατροπή. Η ομάδα του Θανάση Στάικου, αν και πιέστηκε στο 1ο ημίχρονο, βρήκε λύσεις στο παιχνίδι της με 2 υπερπολύτιμα γκολ από τις αλλαγές της, σκαρφαλώνοντας έτσι στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις μία θέση πίσω από τον 9ο Αστέρα. 

1ο ημίχρονο 

Οι Αρκάδες, παρά την κατοχή της μπάλας σε όλο το πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ, βρίσκοντας έναν πολύ καλά οργανωμένο αμυντικά ΠΑΣ Γιάννενα. Ο Τιλίκα μετά από ατομική προσπάθεια στο 23′, μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ από τα αριστερά, ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Αθανασίου. Στο 31′ ο Αστέρας είχε την πρώτη του προσπάθεια στον στόχο, με τον Ρεγκίς, από πλάγια θέση, να δοκιμάζει ένα συρτό πλασέ το οποίο όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Αθανασίου. Οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά του 1ου μέρους βρήκαν τις ισορροπίες τους στο παιχνίδι, φτάνοντας με αξιώσεις στα καρέ του Τσιφτσή και απειλώντας κυρίως με τον Ροσέρο. Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ, στην εκπνοή των 45 λεπτών, προσπάθησε  να νικήσει τον Τσιφτσή με ψαλιδάκι, όμως ο γκολκίπερ του Αστέρα ήταν καλά τοποθετημένος και μπλόκαρε την μπάλα.

 

2ο ημίχρονο

Ο Αστέρας μπήκε εντυπωσιακά στο 2ο ημίχρονο, βγάζοντας ζωντάνια στο παιχνίδι του. Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο του 2ου μέρους, η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Στο 47ο λεπτό, ο Ριέρα έψαξε με ψηλοκρεμαστή μπαλιά τον Ρεγκίς στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, και εκείνος με σουτ στην κίνηση εκτέλεσε τον Αθανασίου κάνοντας το 0-1. Οι Γιαννιώτες αναγκάστηκαν στην πορεία του αγώνα να αλλάξουν τα σχέδια τους, βγάζοντας ένα διαφορετικό “πρόσωπο” μετά το 60′, με τις αλλαγές του Στάικου να παίζουν καθοριστικό ρόλο. Στο 64′ ο Σόρια επιχείρησε μία συρτή μπαλιά προς την μικρή περιοχή του Αστέρα με τελικό αποδέκτη της τον ξεχασμένο από την άμυνα Μπάλαν, ο οποίος από κοντινή απόσταση νίκησε τον Τσιφτσή για το 1-1, φέρνοντας τις δύο ομάδες στα ίσα. Λίγα λεπτά αργότερα (72′), ο ΠΑΣ βρήκε δοκάρι, με τον Ροσέρο να εκμεταλλεύεται την άτσαλη απομάκρυνση του Ζουκάνοβιτς και με τον κεφάλι να στέλνει την μπάλα στην οριζόντια δοκό. Την ολική ανατροπή του σκορ ολοκλήρωσαν οι γηπεδούχοι, και πάλι με παίκτη από τον πάγκο, όταν στο 76′ σε σέντρα του Μορέιρα από πλάγια θέση, ο Τσιφτσής απομάκρυνε ανεπιτυχώς την μπάλα ,επιτρέποντας στον Φοφανά να σκοράρει σε κενή εστία, για το τελικό 2-1.

 

Ενδεκάδες

ΠΑΣ Γιάννινα: (Στάικος) Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Μπιλπμπάο, Καραχάλιος (Λώλης 55′), Τζίμας (Μπάλαν 61′), Ροσέρο, Παμλίδης (Φοφανά 61′), Μορέιρα

Αστέρας Τρίπολης: (Μεταξάς) Τσιφτσής, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρεζ, Γκαρντάφσκι (Ντομίνγεζ 64′),  Μουνάφο (Ινγκλέσιας 82′), Στάνκο, Ρεγκίς, Σίτο, Τιλίκα (Ριέρα 35′), Μπαρτόλο (Μπενίτο 46′)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ