Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η χειρότερη ομάδα στην ιστορία του Champions League

Στην ιστορία του Champions League έχουμε παρακολουθήσει ουκ ολίγες ομάδες. Άλλοτε καλές, άλλοτε κακές. Το ίδιο συνέβη και φέτος. Με την διαφορά ότι την φετινή χρονιά παρακολουθήσαμε την χειρότερη ομάδα στην ιστορία του θεσμού. Αυτή δεν είναι άλλη από τους Ρέιντζερς.

Η ομάδα της Γλασκώβης ολοκλήρωσε χθες βράδυ τις υποχρεώσεις της στα πλαίσια των ομίλων του φετινού Champions League. Συγκεκριμένα τερμάτισε τέταρτη στον όμιλο με Λίβερπουλ, Άγιαξ και Νάπολι. Ο απολογισμός της θλιβερός. Μηδέν πόντοι. Δύο γκολ υπέρ. Είκοσι δύο γκολ κατά. Άρα μείον είκοσι γκολ διαφορά τερμάτων.

Το ρεκόρ αυτό αποτελεί την χειρότερη επίδοση ομάδας στην φάση των ομίλων από τότε που η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πήρε την τρέχουσα μορφή της. Επομένως, οι Σκωτσέζοι ξεπέρασαν και την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, που κατείχε μέχρι σήμερα το ρεκόρ. Για την ακρίβεια οι Κροάτες με μηδέν βαθμούς και -19 γκολ διαφορά, είχαν το ρεκόρ από την σεζόν 2011-12.

Παρόλο που η χρονιά ξεκίνησε με όνειρα για την ομάδα του Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ, η εικόνα της εντός του γηπέδου δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Ο Ολλανδός τεχνικός λίγο μετά την κλήρωση είχε δηλώσει τα εξής: «Ανυπομονώ για όλα τα παιχνίδια. Επιπλέον, είμαι χαρούμενος γιατί θα παίξουμε μερικά παιχνίδια απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους». Όμως, δυόμιση μήνες μετά και αφού οι Ρέιντζερς έχασαν όλα τους παιχνίδια απέναντι στις ομάδες του ομίλου τους, έγιναν η χειρότερη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η ομάδα που έβαλε «ταφόπλακα» στην φετινή πορεία των Σκωτσέζων είναι ο Άγιαξ. Ο Αίαντας επικράτησε των Ρέιντζερς με 3-1 μέσα στην Γλασκώβη. Ως αποτέλεσμα, εξασφάλισε την πρόκριση στα «playoffs» των «16» του Europa League. Συνεπώς, οι Ρέιντζερς ολοκλήρωσαν τις φετινές τους υποχρεώσεις στο Champions League χωρίς βαθμό, όπως και η Βικτόρια Πλζεν, η οποία ωστόσο είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ