Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λίβερπουλ-Νάπολι: Τέλος στις νίκες των “παρτενοπέι”

ΛίβερπουλΝάπολι 2-0

Την πρώτη της ήττα, μετά από 7 μήνες, γνώρισε στο “Άνφιλντ” η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, με 2-0 από την Λίβερπουλ. Οι Γηπεδούχοι με 2 γκόλ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, πέτυχαν μία νίκη τεράστιας ψυχολογικής σημασίας, μετά τις κακές τους εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Σε καταπληκτική μέρα για τους κόκκινους βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Σαλάχ, σκοράροντας για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι στο Champions League.  

1ο ημίχρονο 0-0

Η Λίβερπουλ αποτέλεσε τον “τιμονιέρη” του 1ου ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να της αφήνουν τον πρώτο λόγο μέσα στο γήπεδο. Οι πτέρυγες αποτέλεσαν τον χώρο από τον οποίο προσπάθησαν να επιτεθούν και οι δύο ομάδες, τόσο με τον Κβαρατσκέλια και τον Όσιμεν για την μία πλευρά όσο και με τους Φιρμίνο και Σαλάχ από την άλλη. Ο Αιγύπτιος φόρ της Λίβερπουλ, προσπάθησε με κάθετη μπαλιά στο 5ο λεπτό να βγάλει σε θέση βολής τον Κέρτις Τζόουνς, αλλά η λόμπα που προσπάθησε ο 21χρονος Άγγλος προσγειώθηκε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Μερέτ. Στο 29′, Λίβερπουλ έφτασε και πάλι κοντά στο γκόλ με προσπάθεια του Σαλάχ, αυτή την φορά με τον Τιάγκο ως τελικό αποδέκτη να σουτάρει εκτός περιοχής, αλλά ο Μερέτ, με εντυπωσιακή εκτίναξη, εξουδετέρωσε και αυτή την προσπάθεια. Η καλύτερη στιγμή της Νάπολι στο 1ο ημίχρονο, ήρθε από τα πόδια του Εντομπελέ, και πάλι στο 29ο λεπτό, με τον Κβαρατσκέλια να του γυρίζει την μπάλα στα όρια της περιοχής και τον Γάλλο να σουτάρει με δύναμη πάνω στον Άλισον.

2ο ημίχρονο 2-0

Μετά την ανάπαυλα, οι ρόλοι των δύο ομάδων αντιστράφηκαν, με τους “παρτενοπέι” να μπαίνουν πιο δυναμικά στο γήπεδο. Η ομάδα του Σπαλέτι πίεσε ψηλά την Λίβερπουλ, κερδίζοντας μέτρα στο χορτάρι και κάποιες στημένες μπάλες. Μέσα από ένα τέτοιο στημένο στο 53ο λεπτό, η Νάπολι κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, με κεφαλιά του Όστιγκαρντ μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά το VAR είχε άλλη γνώμη υποδεικνύοντας τον Νορβηγό σε θέση οφσάιντ. Οι Ιταλοί χτύπησαν ξανά την πόρτα του Άλισον στο 60′ με τον Όσιμεν, αυτή την φορά, να βρίσκει στο δεύτερο δοκάρι τον Κβαρατσκέλια, το βολέ του οποίου σταμάτησε στα πόδια του Βραζιλιάνου Πορτιέρο της Λίβερπουλ. Το ματς αν και φαινόταν να έχει τελειώσει πήρε και πάλι φωτιά στο 85′. Ο Νούνιεζ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα, έστειλε, με κεφαλιά, την μπάλα προς το τέρμα, με τον Μερέτ να απομακρύνει σε πρώτο χρόνο πάνω στην γραμμή και τον Σαλάχ να σπρώχνει οριακά την μπάλα εντός εστίας για το 1-0. Η ομάδα του Κλοπ κατάφερε να βρει ακόμη ένα γκολ σε νεκρό χρόνο την φετινή σεζόν! Στο 90+7, σε φάση καρμπόν με το πρώτο γκολ, ο Τσιμίκας έφερε και πάλι από κόρνερ την μπάλα στην περιοχή της Νάπολι, ο Φαν Ντάικ πήρε την κεφάλια με τον Μερέτ να κρατά και πάλι την μπάλα εκτός εστίας αλλά ο Νούνιεζ, από οριακή θέση, την έστειλε στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

 

Ενδεκάδες

Λίβερπουλ: (Κλόπ) Άλισον, Άρνολντ (Ράμσεϊ 87′), Φαν Ντάικ, Κονατέ, Τσιμίκας, Μίλνερ (Έλιοτ 46′), Φαμπίνιο, Τζόουνς (Νούνιεζ 72′), Τιάγκο (Καρβάλιο 87′), Σαλάχ, Φιρμίνο (Μπάιτσετιτς 87′)

Νάπολι: (Σπαλέτι) Μερέτ, Ντι Λορένζο, Όστιγκαρντ, Κιμ, Ολιβέρα, Λομπότκα (Ζιελίνσκι 83′), Εντομπελέ (Ρασπαντόρι 87′), Ανγκίσα, Κβαρατσκέλια (Ελμάς 83′), Πολιτάνο (Λοζάνο 70′), Όσιμεν (Σιμεόνε 87′)

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ