Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κυνήγησε τον Norris η Red Bull

Μία αποκάλυψη βγήκε στην φόρα έπειτα από το Grant Prix του Μεξικού η οποία σχετίζεται με την ομάδα της Red Bull και τον 22χρονο νεαρό οδηγό της McLaren Lando Norris. Το ”αφεντικό” της Αυστριακής ομάδας, Christian Horner, αποκάλυψε ότι είχε πολλές συζητήσεις με τον νεαρό Βρετανό οδηγό, με στόχο να τον κάνουν δικό τους και να ενταχθεί στο δυναμικό της Red Bull.

Πίσω στον Φεβρουάριο του 2022 ο Norris υπέγραψε νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με την McLaren η οποία του έδωσε μία θέση οδηγού μέχρι το 2025. Την περσυνή χρονιά ο νεαρός οδηγός ήταν εντυπωσιακός  κατακτώντας 4 podium, παίρνοντας την πρώτη του Pole position ενώ παραλίγο να φτάσει και στην παρθενική του νίκη βγαίνοντας δεύτερος στο Grand Prix της Monza.

Και ενώ ο Norris παραμένει, μέχρι και σήμερα, στην ομάδα με την οποία έκανε ντεμπούτο το 2019, ο Christian Horner αποκάλυψε, στο πρόσφατο Grand Prix της Πόλης του Μεξικού, ότι υπήρξαν συνομιλίες μεταξύ του νεαρού οδηγού και της Reb Bull στο παρελθόν.

”Έχουμε μιλήσει με τον Lando μερικές φορές όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κάθε φορά που είχαμε μια συζήτηση, υπέγραφε συμβόλαιο με τη McLaren την επόμενη μέρα.

”Είναι σε μακροχρόνιο συμβόλαιο με τη McLaren και φαίνεται ότι θα είναι εκεί για μερικά ακόμη χρόνια”.

Αυτά ήταν τα λόγια του Horner, η ομάδα του οποίου θα συνεχίσει να έχει για τις σεζόν 2023 και 2024 οδηγούς του Max Verstappen και Sergio Perez.

Την ίδια στιγμή, Ο Norris εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να παραμείνει στην McLaren για ακόμα 4 χρόνια. Σύμφωνα με το 22χρονο, αυτός και η ομάδα θα καταφέρουν μία μέρα να γίνουν νικητές αγώνων και διεκδικητές τίτλων.

 ”Οι ομάδες αφορούν τους ανθρώπους και αγαπώ τους ανθρώπους και νιώθω σαν στο σπίτι μου στη McLaren. Έχω μεγαλώσει σε αυτήν την ομάδα και είμαι μέρος αυτού του ταξιδιού στο οποίο είμαστε όλοι”, είπε ο Norris, ο οποίος βρίσκεται έβδομος, μέχρι στιγμης, στην κατάταξη των οδηγών για την σεζόν 2022, έχοντας κατακτήσει ακόμα ένα βάθρο στο Grand Prix της Emilia Romagna.

”Η περασμένη σεζόν ήταν ένα ακόμη σπουδαίο βήμα, τόσο στην καριέρα μου όσο και στην απόδοση της ομάδας και βλέπω και νιώθω όλη τη δουλειά, την επένδυση και τη αφοσίωση  για την ομάδα για να είναι σε θέση να διεκδικήσει  νίκες και τίτλους στο μέλλον. Όλο αυτό μου δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση για το μέλλον, οπότε ήταν μια φυσική απόφαση να επεκτείνουμε τη σχέση μας για τα επόμενα χρόνια”. 

Από ότι φαίνεται, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Norris, ο νεαρός βρετανός δεν σκοπεύει να αφήσει την McLaren για κάποια άλλη ομάδα, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια, όμως το σίγουρο είναι ότι βλέπουμε έναν ταλαντούχο οδηγό ο οποίος μας έχει δείξει τι μπορεί να κάνει μέσα στις πίστες τις F1 και το όνομα του θα μας απασχόληση αρκετά στο μέλλον.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ