Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Μάντζης «πλήγωσε» τον ΟΦΗ…

ΟΦΗ και Ιωνικός αναμετρήθηκαν σήμερα (5/11) στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» ενόψει της 11ης αγωνιστικής της Super League, όπου ο Ιωνικός έκανε την πρώτη του νίκη επικρατώντας με 2-0.

Ο ΟΦΗ αν και παρουσίασε καλύτερη εικόνα στο α’ ημίχρονο βγάζοντας φάσεις και τελικές, δεν κατάφερε ούτε σήμερα να πάρει θετικό αποτέλεσμα, φτάνοντας τα 6 συνολικά παιχνίδια εντός έδρας χωρίς νίκη και οι αδυναμίες του έδωσαν την πρώτη νίκη στον Ιωνικό.

Το παιχνίδι:

Ορεξάτοι μπήκαν οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ και έχοντας την κατοχή στα πρώτα λεπτά, δημιούργησαν τελικές. Στο 10ο λεπτό ο Ντιουσέ έκανε ένα διαγώνιο σουτ το οποίο κατέληξε κόρνερ υπέρ του ΟΦΗ μετά από κόντρα. Στο 11΄ οι Κρητικοί έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία με τον Τοράλ, ο οποίος σε θέση βολής πλάσαρε από διαγώνια θέση, όμως ο Χουτεσιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 25′ ο Ιωνικός βγήκε στην αντεπίθεση και δημιούργησε μία καλή τελική με τον Σεμπά ο οποίος έβγαλε ένα ωραίο γύρισμα στη γραμμή του πέναλντι, ο Μάντζης έπιασε το μονοκόμματο σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει την κατοχή σε όλο το πρώτο μέρος του αγώνα και να πιέζει τον Ιωνικό, βγάζοντας φάσεις όμως δίχως τελικό αποτέλεσμα. Στο 35′ ο Λάρσον έβγαλε επικίνδυνο γύρισμα, σούταρε στον Γκερέρο ο οποίος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Στο 44′ ο Γκερέρο πήρε την μπάλα, βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και σούταρε από διαγώνια θέση, με την τελική του προσπάθεια να καταλήγει άουτ.

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε ο ΟΦΗ και στο 2ο ημίχρονο. Στο 51΄ ο Θεοδοσουλάκης έβγαλε ένα μονοκόμματο σουτ το οποίο όμως ήταν αρκετά άστοχο. Αμέσως μετά στο 52′ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν ξανά τους γηπεδούχους με τον Μάντζη μετά από καλή ενέργεια του Σεμπά, ο Μανδάς όμως απομάκρυνε εντυπωσιακά με τα πόδια την μπάλα. Παρά το γεγονός ότι ο Ιωνικός δεν πίεσε ιδιαίτερα άνοιξε το σκορ στο 56΄με τον Μάντζη, μετά από εντυπωσιακό γύρισμα του Λοβέρα στην «καρδιά» της περιοχής, ο Μάντζης πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά.

Οι Νικαιώτες πήραν ψυχολογία μετά το γκολ και έγιναν πιο απειλητικοί. Στο 59′ ο Μάντζης μετά από ωραίο πέρασμα του Σεμπά, γύρισε και σούταρε με τη μία εντός της περιοχής, με τον Μανδά να μπλοκάρει. Στο 65′ ο Ιωνικός έχασε διπλή ευκαιρία όπου ο Σεμπά πήρε τη μπάλα πάσαρε στον Μάντζη ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κενή περιοχή του ΟΦΗ. Ο Μανδάς πρόλαβε να πιάσει τη μπάλα και στην επαναφορά ο Ελευθεριάδης σούταρε ξανά, αλλά η μπάλα βγήκε άουτ.

Στο 74′ ο Μανδάς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ύστερα από πέρασμα του Μάντζη προς τον Ελευθεριάδη. Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ μπήκαν για τα καλά στο ματς και τελικά επικράτησαν με 2-0 χάρη στα γκολ του Μάντζη. Ύστερα από φάση διαρκείας και διπλή προσπάθεια του σκόρερ του Ιωνικού, ο Έλληνας άσος έγραψε το 0-2 στο 84’με πλασέ. Η φάση ξεκίνησε από πρέσινγκ και κλέψιμο του Σεμπά, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στον Μάντζη να τρέξει στην αντεπίθεση. Οι Νικαιώτες έκαναν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα χάρη στα σωτήρια τέρματα του Μάντζη και ο ΟΦΗ πέρασε στην προτελευταία φάση της βαθμολογίας παραμένοντας στους 7 βαθμούς.

Συνθέσεις:

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Ντιουσέ(Ντουρμισάι 63′), Τζου (Θεοδοσουλάκης 46′), Γκερέρο, Βούρος, Διαμαντής, Τοράλ (Μπουζούκης 25′), Περέα, Μεγιάδο(Ντιγκό 74′), Μπαλογιάννης(Θοράρινσον 63′)

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τζιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό, Λοβέρα(Κανάς 66′), Σάκιτς, Φαντιγκά(Μάσας 76′), Ελευθεριάδης, Σεμπά(Αντούνες87′), Μάντζης(Ιωαννίδης 87′)

 

 

 

ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Σπουδές: 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου προϋπηρεσία: post game, tharkis sport, prismasport, sportsnews 24/7, ert open 106,7

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ