Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Κόλλησε” στην Τρίπολη η ΑΕΚ – Πλήγμα με Ελίασον

Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ αναμετρήθηκαν για την 11η αγωνιστική της Super League 1 και έμειναν στο 1-1 με την Ένωση να χάνει βαθμούς για πρώτη φορά μετά από το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Κόλλησε στην Τρίπολη η ΑΕΚ και μετά από ένα μεγάλο σερί νικών ήρθε η ώρα για την πρώτη της ισοπαλία στο πρωτάθλημα.

Μια απαιτητική έξοδος για την Ένωση, που έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, ήταν κυριαρχική, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που της δόθηκαν.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι δεν είχαν πολλές φάσεις στο ματς, όμως κατάφεραν μια από αυτές να την κάνουν γκολ και έτσι έφτασαν να πάρουν αυτό τον σημαντικό για εκείνους βαθμό, απέναντι σε μια ομάδα του BIG 5.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ δεν βγήκε κερδισμένη από την ισοπαλία στον ντέρμπι “αιωνίων” και η διαφορά από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό έμεινε σταθερή.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, προσπάθησε περισσότερο να επιτεθεί και να κρατήσει μπάλα. Ένα σουτ του Μοχαμάντι στο 5′ και του Αραούχο στο 6′ ήταν δύο καλές στιγμές για την Ένωση με το “καλημέρα”. Πέντε λεπτά αργότερα Πινέδα και Ρότα συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με τον τελευταίο να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα στα χέρια του Παπαδόπουλου!

Η σειρά του Αστέρα να απειλήσει ήρθε στο 16′, με τον Πινέδα να κάνει λάθος, τον Ριέρα να το εκμεταλλεύεται και να σουτάρει, όμως ο Αθανασίαδης μπλόκαρε εύκολα την συρτή του τελική προσπάθεια. Η ΑΕΚ μετά τον τραυματισμό του Ελίασον οδηγήθηκε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Άμραμπατ να παίρνει την θέση του στο 20′, προκαλώντας αγωνία στον πάγκο της ομάδας για την “ζημία” που μπορεί να έπαθε ο παίκτης της Ένωσης.

Το άστοχο σουτ του Μουνάφο στο 24′ δεν ανησύχησε καθόλου τον Αθανασιάδη, ενώ οι “κιτρινόμαυροι” δημιούργησαν ακόμη τρεις προσπάθειες με Αραούχο στο 29′, Γκαρσία στο 39′ και Γκατσίνοβιτς στο 45′ χωρίς να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους η Ένωση βγήκε στην κόντρα, ο Παπαδόπουλος νίκησε τον Γκαρσία στο τετ α τετ και ο Μοχαμάντι πήρε το “ριμπάουντ” στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την ΑΕΚ. Ο Γκατσίνοβιτς ανατράπηκε από τον Σίτο στην περιοχή, ο Φωτιάς έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Άμραμπατ νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 0-1 στο 52′. Στο 55′ έπειτα από εξαιρετική πάσα του Αραούχο στον Μοχαμάντι, ο μπακ της ΑΕΚ αστόχησε και τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του το πλήρωσε. Ο Καρμόνα πήρε την κεφαλιά για τον Αστέρα και ο Ρεγκίς με ένα δυνατό σουτ στην κίνηση σκόραρε για το 1-1.

H ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προσπάθησε να βγάλει αντίδραση μετά το γκολ που δέχτηκε. Ο Άμραμπατ στο 63′ είδε τον Παπαδόπουλο να του λέει “όχι”, ο Ρότα στο 65′ σούταρε και δεν βρήκε τον στόχο, ενώ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν εκεί και στην τελική του Γκαρσία στο 67′. Η Ένωση συνέχισε να έχει τις ευκαιρίες της με τον Γκατσίνοβιτς να δίνει στον Ρότα και εκείνος να χάνει μια απίστευτη ευκαιρία στο 75′.

Με την Ένωση να μην μπορεί να βρει εύκολα το δρόμο προς τα δίχτυα στο αποψινό ματς, ο Αστέρας στο τέλος διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι, έκλεισε τους χώρους, προσπάθησε να βγει στην κόντρα όποτε μπορούσε να το κάνει και στο τέλος πήρε μια μεγάλη ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ.

Ενδεκάδες

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Καρμόνα, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Σίτο (75′ Τιλίκα), Ριέρα (84′ Ριέρα), Κρέσπι (95′ Ντομίνγκεθ), Μπαράλες (84′ Άλβαρεζ)

AEK (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμαντί (80′ Μάνταλος), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (80′ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (22′ Άμραμπατ), Πινέδα, Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο

Διαιτητικό team

Διαιτητής: Φωτιάς, Βοηθοί: Νικολαΐδης και Παπαδάκης, Τέταρτος: Αγγελάκης, VAR: Τσαγκαράκης, AVAR: ο Νικολακάκης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ