Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» και αποδείξεων

Το σημαντικότερο ντέρμπι των τελευταίων ετών θα διεξαχθεί στο «Απ. Νικολαϊδης» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (19:30, CosmoteSport 1).

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ξεκίνημα-ρεκόρ, με το «10 στα 10» και μετά από πολύ καιρό δείχνει έτοιμος για την επιστροφή στην κορυφή. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς γνωρίζουν καλά ότι αν πάρουν το «τρίποντο» θα κάνουν άλλο ένα σημαντικό βήμα προς τον τίτλο.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Μίτσελ θέλει απεγνωσμένα να μειώσει την διαφορά των 10 βαθμών, να πλησιάσει στην κορυφή και να πάρει μία σημαντική νίκη για το πληγωμένο πρεστίζ και την ψυχολογία της.

O Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναμένεται να εμπιστευτεί για την αρχική ενδεκάδα τους Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Σάντσες ή Κώτσιρα, Πέρεθ, Μπερνάρ, Τσέριν, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Σπόραρ, ενώ εκτός δράσης είναι μόνο ο Πούγγουρας.

Στην αντίθετη μεριά, ο Μίτσελ άφησε εκτός αποστολής – για διαφορετικούς λόγους – τους Μαρσέλο, Γκάρι, Μπα, Βαλμπουενά και Ουί Τζο. Η αρχική ενδεκάδα αναμένεται να αποτελείται από τους Πασχαλάκη, Άβιλα, Σωκράτη, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Χάες, Μασούρα, Μπιέλ και Μπακαμπού.

Το δημοφιλέστερο σκορ είναι το 1-1, με 13 εμφανίσεις, ενώ μόλις τρεις φορές ο Παναθηναϊκός και τέσσερις ο Ολυμπιακός έχουν σημειώσει από τρία και πάνω γκολ σε ένα παιχνίδι.

Κανείς ποδοσφαιριστής δεν έχει σημειώσει χατ τρικ σε αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ενώ από δύο τέρματα στην ίδια αναμέτρηση έχουν οι Μασούρας, Ελ Αραμπί, Τζιμπούρ, Σισέ, Καραπιάλης, Βαζέχα, Άλβαρες και Αντωνιάδης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ