Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Λονδίνο ανήκει στους ”Gunners”

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε το λονδρέζικο ντέρμπι μεταξύ Chelsea και Arsenal με τους ”κανονιέρηδες” να παίρνουν την εκτός έδρας νίκη και να επιστέφουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League.

 

Σημαντική νίκη πέτυχε η Arsenal μέσα στο Stamford Bridge κερδίζοντας την Chelsea με 1-0 παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο επιστέφοντας στην κορυφή της βαθμολογίας αφήνοντας για ακόμη μία αγωνιστική την Manchester City στην δεύτερη θεση.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την Arsenal να απειλή περισσότερο και να έχει κάποιες σημαντικές ευκαιρίες χωρίς όμως να καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με την Arsenal να απειλεί και φαινόταν πως αυτή θα είναι η ομάδα που θα ανοίξει το σκορ. Έτσι και εγένετο καθώς στο 63’ λεπτό η ομάδα του Mikel Arteta κατάφερε να φτάσει στο γκολ με σκόρερ τον Gabriel ο οποίος  έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, με προβολή έπειτα από κόρνερ του Saka για το 0-1, ενώ είχε προηγηθεί η μεγάλη ευκαιρία του Jesus, που είδε τον Mendy να διώχνει το πλασέ του. Από εκεί και πέρα, η Arsenal θα μπορούσε να έχει προσθέσει ένα δεύτερο και ίσως ακόμη και ένα τρίτο γκολ με καλές ευκαιρίες για τους Odegaard και Jesus, αλλά χάρη στην άμυνα της Chelsea τα γκολ δεν ήρθαν ποτέ. Οι μπλε ανέβασαν τον ρυθμό στo τελευταίο τέταρτο του αγώνα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να τους φέρει έστω την ισοπαλία.

 

Τι σημαίνει βαθμολογικά

Η Arsenal, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, βρίσκεται πρώτη στην βαθμολογία με 2 βαθμους μπροστά από την Manchester City με την Chelsea να κερδίζει μόνο ένα από τα 5 τελευταία παιχνίδια της στην Premier Leagueκαι, να  βρίσκεται μόλις στην έβδομη θέση και να χρειάζεται να σκαρφαλώσει ένα ”ψηλό βουνό” για να διεκδικήσει μία θέση που οδηγεί στο Champions League.

 

Την επόμενη αγωνιστική η Arsenal θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Wolves ενώ η Chelsea έχει ”δύσκολο έργο” καθώς θα ταξιδέψει στο Newcastle και μέχρι το St. James Park για να αντιμετωπίσει την Newcastle United.

Αναλυτικά οι ενδεκάδες

Arsenal

Προπονητής: Mikel Arteta

Ramsdale, White, Saliba, Gabriel, Zinchenko(78’ Tierney), Partney, Xhaka, Saka, Odegaard(87’ Elneny), Martinelli(90+4’ Holding), Jesus

Chelsea

Προπονητής: Graham Potter

Mendy, Azpilicueta, Thiago Silva, Chalobah, Loftus-Cheek(78’ Kovacic), Mount(78’ Pulisic), Jorginho, Cucurella, Havertz(65’ Callagher), Aubameyang(64’ Broja), Sterling

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ