Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τότεναμ-Λίβερπουλ: Τρίποντο με καρδιοχτύπι για τους “κόκκινους”

Τότεναμ-Λίβερπουλ 1-2

Την πρώτη της, εκτός έδρας, νίκη στο πρωτάθλημα κατάφερε να πάρει η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Οι Κόκκινοι, έσπασαν το κακό σερί τους μακριά από το Άνφιλντ για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν και έφτασαν “μετά κόπων και βασάνων” στο πολυπόθητο τρίποντο, οδηγώντας την Τότεναμ στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω πλέον από την πολύ φορμαρισμένη Νιούκαστλ.

1ο ημίχρονο 

Την ολιγωρία της άμυνας της, πλήρωσε η Τότεναμ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μο Σαλάχ να βρίσκεται κάθε φορά στο κατάλληλο σημείο για να την τιμωρήσει. Οι ‘κόκκινοι” μπήκαν καλύτερα στον αγώνα, “κρούοντας από νωρίς το καμπανάκι του κινδύνου” στους γηπεδούχους. Στο 3ο, μόλις, λεπτό ο Νούνιεζ απείλησε την εστία της Τότεναμ από θέση μέσα αριστερά αλλά ο Γιορίς εξουδετέρωσε το δυνατό σουτ το Ουρουγουανού πέφτοντας στην γωνία του. Η ομάδα του Κλοπ δεν χρειάστηκε πολλές “προειδοποιητικές βολές” για να πετύχει τον στόχο της. Με την συμπλήρωσε των 10 λεπτών οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα με τον Νούνιεζ να κατεβάζει την βαθιά μπαλιά του Ρόμπερτσον μέσα στην περιοχή της Τότεναμ και να τροφοδοτεί τον Σαλάχ για την στείλει με αριστερό σουτ στα δίχτυα του Γιορίς κάνοντας το 0-1. Η απάντηση της Τότεναμ στο γκόλ ήρθε 4 λεπτά αργότερα με τον Πέρισιτς να πετυχαίνει το δοκάρι της αντίπαλης εστίας, μετά από σέντρα του Κέιν και απόκρουση του Άλισον. Οι γηπεδούχοι, λίγο πριν την ανάπαυλα του 1ου ημιχρόνου, και ενώ φάνηκε να αποκτούν τον έλεγχο του παιχνιδιού, βρέθηκαν για δεύτερη φορά “προδομένοι” από την άμυνά τους. Στο 40′, ο Ντάιερ, στην προσπάθεια του να γυρίσει την μπάλα προς τον τερματοφύλακα, τροφοδότησε άθελα του τον ταχύτατο Σαλάχ, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη, μπήκε στην περιοχή και με αριστοτεχνικό πλασέ, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Γιορίς, διπλασιάζοντας τα τέρματά του (0-2).

 

2ο ημίχρονο

Η Τότεναμ, παρά το τελικό σκορ, αποδείχθηκε ανώτερη από την Λίβερπουλ στο 2ο ημίχρονο με τους Φιλοξενούμενους να μπαίνουν για 45 λεπτά σε αμυντικό ρόλο. Μετά από συνεργασία με τον Σεσενιόν, ο Πέρισιτς πέτυχε για 2η φορά το δοκάρι στο 49′, ενώ στην ακριβώς επόμενη φάση ο δημιουργός μετατράπηκε σε εκτελεστή με τον Σεσενιόν να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε για εκατοστά εκτός εστίας. Στο 70ο λεπτό, η ομάδα του Κόντε είδε την λύση να έρχεται από τον πάγκο. Οι νεοεισελθόντες Ντόχερτι και Κουλουσέυσκι συνεργάστηκαν άψογα στην δεξιά πτέρυγα, με τον τελευταίο να ελευθερώνει με κάθετη πάσα την μπάλα για τον Κέιν και εκείνος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Άλισον μειώνοντας σε 1-2. Οι “Σπερς” έχοντας κλείσει την Λίβερπουλ στα καρέ της, είχαν και άλλες ευκαιρίες να βρούν το γκόλ της ισοφάρισης με τις κεφαλιές των Λανγκλέ και Μπετανκούρ στο 79′ και 83′ αντίστοιχα, καμία από τις δύο όμως δεν βρήκε τον στόχο.

 

Ενδεκάδες 

Τότεναμ: (Κόντε) Γιορίς, Ρόγιαλ (Ντόχερτι), Ντάιερ, Λανγκλέ, Ντέιβις, Σεσενιόν (Κουλουσέυσκι), Χόιμπιεργκ, Μπισούμα (Μοούρα), Μπετανκούρ, Πέρισιτς, Κέιν

Λίβερπουλ: (Κλοπ) Άλισον, Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Τιάγκο, Φαμπίνιο, Έλιοτ (Χέντερσον), Φιρμίνο (Τζόουνς), Σαλάχ (Τσάμπερλεϊν), Νούνιεζ (Γκόμεζ)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ