Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το masterclass του λαβωμένου “Αυτοκράτορα” 

Η ιστορία μας αν και ανήκει στο φάσμα των ρετρό δεν είναι και τόσο παλιά καθώς απέχει μόνο 16 χρόνια από το σήμερα.

Η ιστορία μας εδράζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και τα γήπεδα της Γερμανίας. Εκεί όπου η Ιταλία κατέπληξε τους πάντες φτάνοντας στην κορυφή του κόσμου παίζοντας το δικό της ποδόσφαιρο.

Η “σκουάντρα ατζούρα” μπορεί να βασίστηκε στα γκολ του Ντελ Πιέρο και της αποκρούσεις του Τζίτζι Μπουφόν,υπήρξε όμως και κάποιος που όχι μόνο υπερέβαλε εαυτόν για να βρίσκεται στη Γερμανία αλλά ήταν και ουσιαστικός αν και λαβωμένος.

Ο Φραντσέσκο Τόττι,λοιπόν,για τον οποίο και πρόκειται,βρέθηκε στη χώρα του λουκάνικου “κουβαλώντας” έναν δύσκολο τραυματισμό στην περόνη της κνήμης.Παρά ταύτα ήταν για ακόμα μια φορά εκεί,πιστός στο καθήκον και με 4 ασίστ και 1 (κρισιμότατο) γκολ σε 7 αγώνες συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η Ιταλία να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Ο Φραντσέσκο Τόττι δευτερόλεπτα πριν την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που έστειλε την Αυστραλία “σπίτι” της και την Ιταλία στους “8” του Μουντιάλ του 2006.Το γκολ σημειώθηκε στο 95ο λεπτό.

Καταλήγοντας,το παράδοξο είναι πως αντί από την Ιταλία του 2006 οι περισσότεροι να θυμούνται την παραπάνω ιστορία,κανένας δεν ξεχνά την κουτουλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι και τη Χρυσή Μπάλα του Καναβάρο.

Χαίρε Ρωμαίε Αυτοκράτωρ!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ