Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Cristiano Ronaldo: Νιώθω προδομένος από την ομάδα (vid)

Ο Cristiano Ronaldo παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ”Talk TV” λέγοντας κάποιες ‘’βαριές’’ κουβέντες τόσο για τον προπονητή της ομάδας Erik Ten Hag όσο και για ολόκληρο τον σύλλογο.

 

Η φετινή σεζόν είναι άκρος προβληματική τόσο για την Manchester United όσο και για τον Πορτογάλο super star. Ο CR7 έχει έρθει σε αντιπαράθεσει αρκετές φορές στο παρελθόν με τον προπονητή της ομάδας Erik Ten Hag αλλά πλέον μετά την συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Piers Morgan  φαίνεται πως η σχέση τους έχει φτάσει στα άκρα. Με τις δηλώσεις του, ο Πορτογάλος κατάφερε να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο από τον σύλλογο όσο και από τους οπαδούς της ομάδας.

 

Αναλυτικά ο Cristiano δήλωσε πως είναι το μαύρο πρόβατο της ομάδας, πως δεν έχει σεβασμό για τον προπονητή του και πως από τότε που αποχώρησε ο Sir Alex Ferguson από τον πάγκο της United, η ομάδα έχει μείνει στάσιμη χωρίς να κάνει σχεδόν καμία αλλαγή για την βελτίωση της.

“Η Manchester United προσπάθησε να με οδηγήσει στην έξοδο. Όχι μόνο ο προπονητής αλλά επίσης δύο-τρία άτομα γύρω από το σύλλογο. Αισθάνομαι προδομένος.

Αισθάνομαι πως κάποιοι άνθρωποι δεν με ήθελαν στην Manchester United, όχι μόνο φέτος αλλά και την περασμένη σεζόν επίσης.

Έγινα το μαύρο πρόβατο και δεν έδειξαν την παραμικρή ενσυναίσθηση ακόμα και όταν η κόρη μου ήταν άρρωστη”, δήλωσε μεταξύ άλλων στην εκπομπή “Uncensored” στο “Talk TV”, και πρόσθεσε:

“Δεν έχω σεβασμό προς τον Erik Ten Hag επειδή δεν δείχνει σεβασμό προς εμένα. Εάν δεν έχεις σεβασμό για μένα, δεν θα έχω ποτέ για σένα”.

 

Επιπρόσθετα ο Ronaldo δεν άφησε ασχολίαστο και τον πρώην προπονητή της ομάδας Ralf Rangnick λέγοντας τα εξής:

“Εάν δεν είσαι καν προπονητής, πώς μπορείς να γίνεις αφεντικό στην Manchester United; Δεν τον είχα ακούσει ποτέ. Το γεγονός πως ένας μεγάλος σύλλογος όπως η Manchester United έφερε για τη θέση του προπονητή κάποιον που είναι τεχνικός διευθυντής, δεν προκαλεί έκπληξη μόνο σε εμένα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο”.

 

Ασχολίαστος δεν έμεινε ούτε ο πρώην παίχτης της ομάδας Wayne Rooney ο οποίος πριν από λίγες μέρες είχε ασκήσει κριτική στον Ronaldo λέγοντας πως αυτά τα πράγματα πού κάνει στην United δεν είναι αποδεκτά και πως πρέπει να δουλέψει παραπάνω, δηλώνοντας επίσης πως αν δεν το κάνει, θα γίνει ανεπιθύμητη απόσπαση προσοχής για την ομάδα.

Αναλυτικά είχε δηλώσει:

Αυτός και ο Messi είναι αναμφισβήτητα οι δύο καλύτεροι παίκτες όλων των εποχών και μπορείς να το κάνεις με όποιον τρόπο κι αν αποφασίσεις.

Αλλά πιστεύω ότι τα πράγματα που έχει κάνει από την αρχή της σεζόν, δεν είναι αποδεκτά για τη Manchester United. Είδα τον Roy Keane να τον υπερασπίζεται. Ο Roy δεν θα το δεχόταν αυτό. Ο Roy δεν θα το δεχόταν καθόλου.

Είναι ένας περισπασμός που η Manchester United δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή, προσπαθώντας να ξαναφτιάξει την ομάδα. Για τον Cristiano, απλά χρειάζεται να σηκώσει το κεφάλι και να δουλέψει για να είναι έτοιμος όταν τον χρειαστεί ο προπονητής. Αν το κάνει αυτό, θα είναι πλεονέκτημα. Αν δεν το κάνει, θα γίνει ανεπιθύμητη απόσπαση της προσοχής της ομάδας“.

Η απάντηση του Ronaldo πάνω σε αυτές τις δηλώσεις ήταν η εξής:  

“Δεν ξέρω γιατί με κριτικάρει τόσο άσχημα, πιθανότατα επειδή τελείωσε την καριέρα του και εγώ παίζω ακόμα σε υψηλό επίπεδο. Δεν πρόκειται να πω ότι δείχνω ωραιότερος από εκείνον, που είναι αλήθεια…”

 

Στην ίδια συνέντευξη, είπε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος:

“Όταν επέστρεψα στην Γιουνάιτεντ, η πρόοδος ήταν μηδέν. Από τότε που έφυγε ο Alex Ferguson, δεν είδα εξέλιξη στο σύλλογο. Μηδενική πρόοδος. Τίποτα δεν είχε αλλάξει.

Ούτε καν το τζακούζι, η πισίνα, το γυμναστήριο. Ακόμα και κάποια κομμάτια της τεχνολογίας, η κουζίνα, οι σεφ, τους οποίους εκτιμώ, υπέροχοι άνθρωποι! Νόμιζα πως θα δω διαφορετικά πράγματα, όσον αφορά στην τεχνολογία και στην υποδομή.

Όταν αποφάσισα να έρθω ξανά εδώ, άκουσα την καρδιά μου. Ο Sir Alex μού είπε πως θα ήταν ανεπίτρεπτο να πάω στην Manchester City και εγώ του απάντησα “Εντάξει αφεντικό”.

Νομίζω ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Θέλω το καλύτερο για τον σύλλογο. Για αυτό ήρθα στη Manchester United αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα εντός του συλλόγου που δεν τον βοηθούν να φτάσει το κορυφαίο επίπεδο της City, της Liverpool, ακόμα και της Arsenal.

Όπως έχει πει ο Πικάσο, θα πρέπει να καταστρέψεις κάτι για να ξαναχτίσεις από την αρχή και αν αρχίσουν από μένα, για μένα αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Οι οπαδοί είναι για μένα τα πάντα. Για αυτό το λόγο δίνω τη συνέντευξη, επειδή νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ακουστώ”.

Δηλώσεις κατά του Ronaldo εξέφρασε και ο πρώην μπακ της Liverpool και νυν σχολιαστής Jamie Carragher με τον ίδιο να δηλώνει πως ο όλο αυτό γίνεται σκόπιμα από τον Ronaldo με σκοπό να υποχρεώσει την ομάδα να του βρουν όσο το δυνατόν συντομότερο καινούργιο αγοραστή.

Αναλυτικά δήλωσε:

“Θέλει να απολυθεί, είναι προφανές. Είπε στο σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι πως ήθελε να φύγει και δεν βρέθηκαν αγοραστές, είτε λόγω της τιμής που όρισε η United είτε λόγω του υψηλού κασέ του.

Καταλαβαίνει πως το ίδιο θα συμβεί και στην επόμενη μεταγραφική περίοδο και για αυτό προσπαθεί να πιέσει για να τον διώξουν ή να φύγει ως ελεύθερος.

Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να φύγει. Δεν ξέρω από πού πηγάζει η ασέβεια του Erik Ten Hag. Εάν είναι κάποιος που δεν δείχνει σεβασμό, είναι ο παίκτης απέναντι στον προπονητή και στην Manchester United“, τόνισε ο Carragher, για να προσθέσει με δηλώσεις του στο “Sky Sports”:

“Τα λόγια του ήρθαν στο πλέον ακατάλληλο χρονικό σημείο, λίγη ώρα μετά από νίκη της ομάδας του στο φινάλε, στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ. Θα έπρεπε να χαίρονται και ήρθε η συνέντευξη του Ronaldo για να γίνει το μπουμ.

Ο αρνητισμός δεν έχει να κάνει με την ομάδα ή τον προπονητή, αλλά με τον Cristiano Ronaldo. Αυτό ισχύει από τότε που επέστρεψε. Είναι το δικό του σόου.

Αυτό μερικές φορές είναι καλό στο γήπεδο, όπως για παράδειγμα πέρυσι που σκόραρε αρκετά γκολ. Όμως φέτος δεν συμμετέχει και ψάχνει να κερδίσει την προσοχή προκαλώντας προβλήματα.

Πιστεύω λοιπόν πως η Γιουνάιτεντ θα πρέπει να τον απολύσει ή να τον αφήσει ελεύθερο. Από τη στιγμή που ο παίκτης λέει πως δεν σέβεται τον προπονητή, πως θα συνεργαστούν την πρώτη ημέρα μετά από το τέλος του Μουντιάλ;

Για αυτό έλεγα 18 μήνες πριν πως ήταν τεράστιο λάθος η επιστροφή του Ronaldo. Έτσι θα τελείωνε αυτή η σχέση αφού δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί να είναι αναπληρωματικός”.

 

Δυσαρεστημένο κλίμα αναφέρεται πως υπάρχει στην ομάδα έπειτα από αυτήν την συνέντευξη του Ronaldo τόσο από τον Ten Hag όσο και από τους συμπαίχτες του. Μάλιστα σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Sky Sport Kaveh Solhekol, η ομάδα έμαθε για τη συνέντευξη όταν προετοιμαζόταν για επιστροφή από το Λονδίνο (μετά το ματς με τη Fulham). Ο ίδιος ρεπόρτερ αναφέρει ότι ο Πορτογάλος super star ενημερώθηκε από την Πέμπτη ότι κόντρα στη Fulham θα είναι στην αποστολή αλλά θα παραμείνει στον πάγκο. Τελικά δεν ταξίδεψε με την ομάδα γιατί ενημέρωσε ότι είναι άρρωστος.

 

Πλέον από ότι φαίνεται οι μέρες του CR7 στο Manchester είναι μετρημένες, καθώς αν δεν αλλάξει κάτι συνταρακτικό, οι ”κόκκινοι διάβολοι” θα προσπαθήσουν να βρουν τον επόμενο σταθμό του Πορτογάλου star όσο το δυνατόν συντομότερο. Άλλωστε, σύμφωνα με πολλούς, είναι αυτό που επιθυμεί και ο ίδιος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ