Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Θεός και το πιο ποδοσφαιρικό γκολ της ιστορίας (Video)

Με 5 μέρες και κάτι να απομένουν πια για το Παγκόσμιο Κύπελλο η νοσταλγία έχει χτυπήσει κόκκινο.Σκόρπια γκολ,εικόνες και ιστορίες έρχονται στο μυαλό και κάνουν όλο και πιο δυσκολη τη γλυκιά αναμονή της πρώτης σέντρας.

Μια τέτοια στιγμή είναι και αυτή που θα αναπολήσουμε στις επόμενες γραμμές.Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζι λοιπόν στην έρημο της Γουαδαλαχάρα όπου υπό τον ήλιο και την αφόρητη ζέστη της σημειώθηκε το εμβληματικότερο γκολ στην ιστορία όχι μόνο των Μουντιάλ αλλά και του ίδιου του ποδοσφαίρου. Δημιουργός;Κάποιος που αγαπήθηκε ως θεός.Ίσως ο πιο κατάλληλος για την περίσταση.Πρόκειται φυσικά για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα,ο οποίος επιλέχθηκε από την “ποδοσφαιρική” μοίρα ως αυτός που θα μας χάριζε την πειστικότερη απόδειξη πως το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι τέχνη,ταλέντο και εξυπνάδα την ίδια στιγμή.Αποτέλεσμα;Να δημιουργηθεί μια στιγμή που ακόμα και 36 χρόνια μετά τη “γέννηση” της θα μαγνήτιζε τα βλέμματα όπως όταν δημιουργήθηκε.

Τέλος,σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε το ποδόσφαιρο και τον αείμνηστο Ντιέγκο για την αλησμόνητη στιγμή που μας χάρισαν.

Σας ευχόμαστε μουντιαλικές καληνύχτες


Εδώ μπορείτε να απολαύσετε όχι μόνο το γκολ με το οποίο ασχοληθήκαμε στο κείμενο αλλά και το περίφημο “χέρι του θεού” που επίσης καθόρισε τον ιστορικό προημιτελικό της Αγγλίας με την Αργεντινή στο Μουντιάλ του 1986.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ