Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Red Bull: Εντάσεις μεταξύ Verstappen και Perez

Μία στιγμή έντασης υπήρξε στο τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Max Verstappen και Sergio Perez. Ο Ολλανδός αρνήθηκε να δώσει την θέση του στον Μεξικανό με αποτέλεσμα να είναι ισόβαθμος αυτήν την στιγμή με τον Leclerc στην κατάταξη της βαθμολογίας με 290 βαθμούς.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκε ο προτελευταίος αγώνας της F1, για φέτος, στο Sao Paulo της Βραζιλίας. Στην αρχή του αγώνα ο Max είχε μία σύγκρουση με τον Lewis Hamilton με αποτέλεσμα να δεχτεί ποινή 5 δευτερολέπτων και να πέσει στις τελευταίες θέσης του αγώνα. Από εκεί και πέρα κατάφερε να ανακάμψει και να ανέβει στην 7η θέση με τον Perez να βρίσκεται στην 6η. Ο ”Checo” είχε ελαστικά με περισσότερους γύρους σε σχέση με τον Max και έτσι η ομάδα έδωσε εντολή να αλλάξουν θέσης μήπως καταφέρει ο Ολλανδός να φτάσει και να προσπεράσει  τον Alonso αν όχι και τον Leclerc, κάτι το όποιο δεν έγινε και στον τελευταίο γύρο του αγώνα η ομάδα έδωσε εντολή να δώσει ο Max πίσω την θέση του στον ”Checo”, ώστε να βρεθεί μπροστά βαθμολογικά από τον Leclerc και να έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

 

«Μην ανησυχείς για το DRS Max, άφησε τον Checo να περάσει… Max, άφησε τον Checo να περάσει παρακαλώ», ήταν το μήνυμα του μηχανικού του. Ο Verstappen δεν το έκανε ποτέ. Και όταν, μετά την καρό σημαία, ρωτήθηκε από τον μηχανικό του τι συνέβη, ο Ολλανδός αποκρίθηκε: ”Σας το είπα ήδη την τελευταία φορά, δεν θα μου ξαναζητήσετε ποτέ κάτι τέτοιο. Εντάξει, συνεννοηθήκαμε για αυτό; Σας έδωσα τους λόγους μου και τους υποστηρίζώ”.

Λίγο αργότερα, βγήκε στον αέρα η συνομιλία του Perez με τον δικό του μηχανικό. Ο Μεξικανός είπε, ειρωνικά:

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για αυτό, σας ευχαριστώ. Αυτό δείχνει ποιος είναι πραγματικ” ενώ αργότερα έκανε και την παρακάτω δήλωση “Μετά από όλα όσα έχω κάνει για εκείνον, είναι πολύ απογοητευτικό. Έχω εκπλαγεί ιδιαίτερα”.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Perez ρωτήθηκε γιατί δεν πήρε πίσω την θέση του  κάνοντας την εξής δήλωση:

“Δεν έχω ιδέα, ίσως πρέπει να κάνετε σε εκείνον αυτήν την ερώτηση”.

 

Απαντήσεις ζητήθηκαν και από τον Παγκόσμιο πρωταθλητή ο οποίος είπε τα εξής:

“Είχα τους λόγους μου. Το συζητήσαμε, και πιστεύω ότι ήταν καλύτερο ότι καθίσαμε επιτέλους και μιλήσαμε για αυτό, και απλώς πήγαμε παραπέρα.

Σίγουρα, αν πάμε στο Abu Dhabi και χρειάζεται τους βαθμούς, επειδή είναι ισόπαλοι, δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Έτσι κι αλλιώς, το θέμα είναι ποιος θα τερματίσει μπροστά από τον άλλον.

Αν χρειαστεί τη βοήθεια μου, θα του τη δώσω. Αλλά είναι καλό ότι το συζητήσαμε τώρα και ξεκαθαρίσαμε τους λόγους για τους οποίους δεν το έκανα”.

 

Σύμφωνα με ορισμένους Ολλανδούς δημοσιογράφους, ο Max αναφερόταν στο φετινό Grant Prix του Μονακό. Με λίγα λόγια, υπονοούν ότι ο Μεξικανός προκάλεσε επίτηδες το ατύχημά του λίγο πριν το τέλος του Q3 των κατατακτήριων εκεί, λίγο πριν την είσοδο του τούνελ.

Το ατύχημα του Perez έβαλε πρόωρο τέλος στις κατατακτήριες του Μονακό και τον άφησε στην 3η θέση της εκκίνησης, μπροστά από τον Verstappen. Σε ένα σιρκουί που ουσιαστικά δεν επιτρέπει τις προσπεράσεις, η θέση εκκίνησης έχει ιδιαίτερη σημασία και ο Perez την επόμενη μέρα κέρδισε, και άρχισε να τρέφει βλέψεις τίτλου.

 

Από την πλευρά της ομάδας, ο μόνος που σχολίασε το συμβάν ήταν ο σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, λέγοντας: 

“Στόχος της Red Bull είναι να πάρει τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος ο Checo και ο Max πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει σε αυτό. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο”.

 

Ο Τελευταίος αγώνας της F1 για φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Abu Dhabi στης 18-20 Νοεμβρίου με το Πρωτάθλημα να το έχει κατακτήσει ο Max Verstappen, όμως οι υπόλοιποι οδηγοί θα πρέπει να παλέψουν για μία καλύτερη θέση στην τελική βαθμολογία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ