Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

World Cup Qatar: 10+1 Wonderkids που πρέπει να προσέξεις λίγο παραπάνω

Σε λίγες μέρες το παγκόσμιο κύπελλο ξεκινάει. Και ενώ για πολλούς θα είναι το τελευταίο Παγκόσμιο κύπελλο,  για ακόμα περισσότερα ”πιτσιρίκια’’ είναι η αρχή για να λάμψουν με την εθνική τους ομάδα και για να δηλώσουν ”παρόν” στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Παρακάτω θα δείτε 10+1 wonderkids που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο κύπελλο και σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή μας.

Να αναφέρουμε πως η σειρά των παιχτών δεν παίζει κανέναν απολυτός ρόλο. Σκοπός μου δεν είναι να πω ποιος είναι καλύτερος, αλλά να παρουσιάσω τους παίχτες που πρέπει να παρακολουθήσουμε ποιο στενά σε αυτό το Παγκόσμιο κύπελλο.

 

No 10: Rodrygo Goes (Βραζιλία)

Ετών: 21

Σύλλογος: Real Madrid  

Rodrygo Wallpapers - Wallpaper Cave

O Βραζιλιάνος πραγματοποίησε πέρση μία καταπληκτική σεζόν με την φανέλα της Real Madrid, με την οποία κατέκτησε την LaLiga, το Super Cup Ισπανίας και το Champions League σημειώνοντας συνολικά 9 γκολ και 10 ασιστ. Μάλιστα βοήθησε την ομάδα του στο να φτάσει στο τελικό του Champions League σκοράροντας 2 κρίσιμα γκολ απέναντι στην Manchester City.

Αν και η Βραζιλία έχει πολλές εναλλακτικές στα πλάγια, ο 21χρονος είναι ίσως ο πιο ”clutch’’ παίκτης στην ομάδα. Είναι ένας παίχτης με εξαιρετική τεχνική και πολύ καλό τελείωμα της φάσης και σίγουρα είναι ένας παίχτης που θα τον ήθελαν όλοι στην ομάδα τους.

 

No 9: Jamal Musiala (Γερμανία)

Ετών: 19

Σύλλογος: Bayern München

Bayern Munich and Germany teenager Jamal Musiala: "It's crazy how quickly it's all happened" | Bundesliga

 

Παίζοντας στο παρελθόν στην ακαδημία της Chelsea και αργότερα στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, ο Musiala μετακόμισε στη Γερμανία για να συνεχίσει τη βελτίωσή του στη χώρα όπου γεννήθηκε.

Ο 19χρονος έγινε ο νεότερος παίκτης της Μπάγερν Μονάχου στην Bundesliga σε ηλικία μόλις 17 ετών και 115 ημερών, ενώ πλέον έχει κερδίσει τη θέση του και στην εθνική ομάδα της Γερμανίας.

”Έχω καρδιά για τη Γερμανία και καρδιά για την Αγγλία. Και οι δύο καρδιές θα συνεχίσουν να χτυπούν. Στο τέλος, άκουσα την αίσθηση ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα μου έλεγε ότι ήταν η σωστή απόφαση να παίξω για τη Γερμανία. , τη γη στην οποία γεννήθηκα. Ωστόσο, δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα”, αποκάλυψε ο Musiala για την απόφασή του να παίξει για τη Γερμανία διεθνώς.

No 8: Antony Matheus Dos Santos (Βραζιλία)

Ετών: 22

Σύλλογος: Manchester United

WATCH: Antony, Richarlison and Brazil stars' wild celebrations after World Cup call-ups | Goal.com India

 

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Antony Matheus dos Santos ή απλά Antony, μετά τη συγκλονιστική μεταγραφή του 95 εκατομμυρίων δολαρίων στη Manchester United.

Την τελευταία μέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ο Antony εντάχθηκε στη Manchester United από τον Ajax με πενταετές συμβόλαιο με οψιόν για έναν επιπλέον χρόνο, καθιστώντας τον την πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού.

Οι ”Κόκκινοι Διάβολοι” πλήρωσαν ένα ποσό μεταγραφής 95 εκατομμυρίων ευρώ και η συμφωνία ενδέχεται να ανέλθει στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Antony είναι έτοιμος να κάνει την παρθενική του εμφάνιση με τα χρώματα της Σελεσάο σε μεγάλη διοργάνωση, αρκεί φυσικά να τα έχει καλά με τον Tite και να μην κοντραριστεί όπως έγινε με τον Erik Ten Hag. Στόχος του είναι να αποδείξει ότι τα 95 εκατομμύρια που ξόδεψε η Manchester United, θα ‘’πιάσουν τόπο’’ και δεν θα πάνε χαμένα. Σίγουρα πολλά βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω του.

 

No 7: Youssoufa Moukoko (Γερμανία)

Ετών: 17

Σύλλογος: Borussia Dortmund

Cameroon set to miss out on Moukoko as teen sensation is named in Germany's final World Cup squad | Goal.com Kenya

 

Ο νεότερος παίκτης που κλήθηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, ο Moukoko δεν θα κλείσει τα 18 μέχρι την ημέρα έναρξης του τουρνουά, αλλά σίγουρα αξίζει τη θέση του.

Έχοντας σπάσει αμέτρητα ρεκόρ κατά τη διάρκεια της νεανικής του καριέρας, ο Moukoko αυτή τη σεζόν έχει αρχίσει να δείχνει σταθερά ότι μπορεί να είναι εξίσου παραγωγικός στο παιχνίδι των μεγάλων.

Ο επιθετικός της Borussia Dortmund έχει σκοράρει έξι γκολ και άλλες έξι ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, και παρόλο που είναι πιο πιθανό στο Κατάρ να αποκτήσει εμπειρία αντί να βασιστεί σε νικηφόρες εμφανίσεις, μην εκπλαγείτε αν τον δείτε να του δίνεται η ευκαιρία να λάμψει σε κάποια φάση του τουρνουά.

 

No 6: Perdi (Ισπανία)

Ετών: 19

Σύλλογος: Barcelona

Pedri: Spain are World Cup favourites

Ο Pedro Gonzalez Lopez, η αλλιώς Pedri, έκανε την πρώτη εμφάνιση με την εθνική Ισπανίας στο Euro του 2020. Δύο χρόνια μετά, τo Golden boy του 2021,  έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει με τις ικανότητές του και σίγουρα θα είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εθνικής Ισπανίας στο Παγκόσμιο κύπελλο. Δεν είναι λίγες φόρες που τον έχουν αναφέρει ως ο νέος Xavi η και κάποιες φορές ως ο νέος Iniesta. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να το αποδείξει και στο γήπεδο ότι μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης την Εθνικής του ομάδας.

 

No 5: Gavi (Ισπανία)

Ετών: 18

Σύλλογος: Barcelona

Watch: Gavi steals Shaqiri & Xhaka's souls with outrageous sombrero skill

Wonderkid, Golden boy 2022, και κολλητός του Pedri, ο Gavi είναι έτοιμος να πάρει μέρος σε μεγάλη διοργάνωση με την φανέλα της εθνικής του ομάδας.

 

Τεχνικά ‘’προικισμένος’’ εξαιρετικός χρήστης της μπάλας και αμυντικά πολύ καλός ο Gavi απέδειξε ότι αξίζει μία θέση στην εθνική του ομάδα και μαζί με τον Pedri μπορούν να γίνουν οι νέοι ηγέτες στην μεσαία γραμμή την εθνικής Ισπανίας.

Μάλισταν τον Ιούνιο έγινε και ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της ”La Roja” σε ήλικια 17 ετών.

 

No 4: Bukayo Saka (Αγγλία)

Ετών: 21

Σύλλογος: Arsenal

Saka makes history as he returns to England XI for Euro 2020 semi-final vs Denmark | Goal.com

 

Δεν είναι πρώτη φόρα που ο Άγγλος εξτρεμ, ο οποίος κάνει πρωταθλητισμό με την Arsenal, θα συμμετάσχει με την εθνική του ομάδα σε μεγάλη διοργάνωση. Όλοι μας θυμόμαστε το χαμένο πέναλτι του Saka στον τελικό του Euro 2020 και σίγουρα είναι μία στιγμή την οποία και ο ίδιος θέλει να ξεχάσει και να αφήσει στο παρελθόν.

Πλέον ο Άγγλος, μαζί με τον Kane και την παρέα του, έχουν βάλει στόχο την κατάκτηση του Παγκοσμίου κυπέλλου, κάτι που έχει να συμβεί από το μακρινό 1966.

 

No 3: Alphonso Davies (Καναδάς)

Ετών: 22

Σύλλογος: Bayern München

Bayern Munich star Alphonso Davies talks Canada's change in football culture - Bavarian Football Works

 

Ένα παιδί από το Λιβερία. Ένα παιδί με δύσκολα παιδικά χρόνια. Και τώρα……Τώρα ζει το όνειρό του.

Σε ηλικία 22 ετών ο ”Phonsi” είναι από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στον κόσμο και από το 2019, όταν τον αγόρασε η Bayern από τους Vancouver Whitecaps, έχει κατακτήσει κάθε τρόπαιο που θα μπορούσε.

Ο Davies οδήγησε την ομάδα του στο Παγκόσμιο κύπελλο, κάτι το οποίο είχε να συμβεί από το 1986,  και πλέον είναι έτοιμος να τα δώσει όλα για να φτάσει με την ομάδα του όσο ποιο μακριά γίνεται.

”Κοιτάξτε γύρω σας, κοιτάξτε γύρω σας. Κοιτάξτε αυτό, το δημιουργήσαμε αυτό. Αυτό δεν υπήρχε πριν έρθουμε εμείς. Κοιτάξτε γύρω. Ορκίζομαι ότι σας υπόσχομαι αυτή τη στιγμή, εμείς το κάναμε αυτό.”

 

No 2: Phil Foden (Αγγλία)

Ετών: 22

Σύλλογος: Manchester City

England should build the system around Foden' - BBC Sport

 

”Πουλεν” του Pep, o Foden βρίσκεται στην αποστολή της Αγγλίας από το Euro 2020 και πλέον είναι έτοιμος να πάρει μέρος και στο πρώτο του Μουντιάλ.

Εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, ο Phil είναι πλέον βασικός και αναντικατάστατος από την ενδεκάδα της City και είδη φαίνεται πως οδεύει στο να γίνει ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Με τους ”Πολίτες” ο Foden έχει 112 γκολ σε 212 ματς

Μάλιστα ο Guardiola πίσω στο 2019 είχε κάνει την εξής δήλωση:

”Ο Phil είναι ο ποιο ταλαντούχος παίχτης που έχω δει στην προπονητική μου καριέρα.”

Και το λέει ένας προπονητής ο οποίος έχει προπονήσει και έχει συνεργαστεί με παίχτες όπως Messi, Iniesta, Xavi. Αλλά κάτι παραπάνω θα ξέρει ο Pep για να το λέει.

 

No 1: Jude Bellingham (Αγγλία)

Ετών: 19

Σύλλογος: Borussia Dortmund

Jude Bellingham: Borussia Dortmund midfielder making strong case for major England role at Qatar World Cup | Football News | Sky Sports

Από τα ποιο καυτά ονόματα αυτήν την στιγμή ο Bellingham σε ηλικία μόλις 19 ετών φαίνεται πως θα μετατραπεί σε έναν από τους κορυφαίους μέσους στον κόσμο.

Στόχος του: Να καταφέρει να φέρει το Παγκόσμιο κύπελλο στην Αγγλία.

Μάλιστα το όνομα του θα μας απασχολήσει σίγουρα μετά το Παγκόσμιο κύπελλο καθώς πολλές σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν ενδιαφερθεί για να τον κάνουν δικό τους και από ότι φαίνεται για τον αποκτήσουν θα πρέπει να ”βγάλουν από τα ταμεία τους” πολλά λεφτά.

 

No 0: Vinicius Junior (Βραζιλία)

Ετών: 21

Σύλλογος: Real Madrid

Vini Jr video: Real Madrid man pulls off unreal Modric-style trivela for Brazil

Παίχτης με ταχύτητα, ντριμπλαδόρος, σκόρερ. Αυτές είναι κάποιες λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν το Vini. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Real Madrid, σκόρερ του περσυνού τελικού του Champions League και πλέον το αστέρι της Βραζιλίας είναι έτοιμο να λάμψει και στο Παγκόσμιο κύπελλο με την εθνική του ομάδα

Τώρα ήρθε η ώρα, να δώσει την δική του παράσταση και θα προσπαθήσει μαζί με τα υπόλοιπα αστέρια της Σελεσάο να φτάσουν στην κατάκτηση του Παγκοσμίου κυπέλλου, με μία επιθετική γραμμή η οποία σκορπίζει φόβο και τρόμο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ