Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

F1: Αυτοί είναι οι 20 οδηγοί για το 2023

Την Κυριακή 20/11 πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος αγώνας της F1 για την σεζόν 2022, αγώνας ο οποίος ήταν τελευταίος για κάποιους οδηγούς καθώς δεν θα τους βλέπουμε στις οθόνες μας από την επόμενη χρονιά. Οι ομάδες έχουν πάρει τις αποφάσεις τους για τους οδηγούς που θέλουν να τους εκπροσωπήσουν και με μία ματιά βλέπουμε πολλά καινούργια δίδυμα οδηγών, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα της F1.

 

Williams

Οδηγοί: Alex Albon, Logan Sargeant

I already know, he will be very fast,” Alex Albon shows his faith in future teammate Logan Sargeant » FirstSportz

O Albon παραμένει στην Williams και για την επόμενη σεζόν καθώς πραγματοποίησε αρκετούς καλούς αγώνες την φετινή χρονιά. Πλέον όμως θα έχει καινούργιο ομόσταυλο καθώς η ομάδα αποφάσισε να υπογράψει τον 21χρόνο Αμερικανό Logan Sargeant ο οποίος φέτος έτρεχε στην F2 με την ομάδα της Carlin τερματίζοντας στην 4 θέση ενώ είχε και 2 νίκες, στο Silverstone και στο Spielberg. Ο Logan ανήκει στην ακαδημία της Williams από το 2021 και πλέον ήρθε η ώρα να τρέξει στις πίστες τις F1.

 

AlphaTauri

Οδηγοί: Yuki Tsunoda, Nick De Vries

Alpha Tauri F1, 2023 confirmed with Yuki Tsunoda and Nick de Vries?[F1-Gate.com] – Archyde

Ήρθε η ώρα για τον Tsunoda να αναδειχθεί ως ηγέτης της ομάδας στην τρίτη του σεζόν στη F1 καθώς ο Pierre Gasly αποχώρησε για λογαριασμό της Alpine. Παρόλα αυτά, ο Ιάπωνας θα έχει για ομόσταυλο έναν οδηγό ο οποίος κέρδισε επάξια την θέση του μετά το Grand Prix Ιταλίας. Αναφέρομαι φυσικά στον Nick De Vries. Ο O Ολλανδός προέρχεται από την ακαδημία της Mercedes και μάλιστα ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής της F2 για την σεζόν 2019. Πλέον, αφού βρήκε ομάδα να τον εμπιστευτεί, είναι έτοιμος να αγωνιστεί στην F1 και σίγουρα είναι από τους οδηγούς που ανυπομονούμε να δούμε την επόμενη σεζόν.

 

Haas

Οδηγοί: Nico Hulkenberg, Kevin Magnussen 

 

Fórmula 1 2019: Hulkenberg no habla a Magnussen desde el "chúpame las pelotas" | Marca.com

Έπειτα από τρία χρόνια, ο Hulkenberg επιστρέφει στην  F1 για λογαριασμό της Haas αντικαθιστώντας τον Mick Schumacher και μαζί με τον Magnussen θα ενώσουν της δυνάμεις για να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και να συνεχίσουν την εξέλιξη της Haas έπειτα από μία αρκετά τίμια σεζόν, συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες, τερματίζοντας στην 8 θέση.  Μάλιστα η ομάδα κέρδισε την πρώτη Pole Position στην ιστορία της στο Grand Prix Βραζιλίας με τον Magnussen ξεκινάει από την πρώτη θέση.

 

AstonMartin

Οδηγοί: Lance Stroll, Fernando Alonso

Fernando Alonso Lance Stroll Bahrain testing F1 news | F1 | Sport | Express.co.uk

Ο Stroll παραμένει στην ομάδα και για το 2023 και πλέον θα έχει για teammate  τον 2 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Fernando Alonso. Ο Ισπανός είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Sebastian Vettel, ο οποίος αποσύρθηκε, και μαζί με τον Stroll θα προσπαθήσουν θα οδηγήσουν την ομάδα σε υψηλότερες θέσης. Μένει να δούμε αν θα το καταφέρουν.

 

Alfa Romeo

Οδηγοί: Valtteri Bottas, Zhou Guanyu

 

Valtteri Bottas is used to not beating Lewis Hamilton" - Former world champion criticises former Mercedes driver over his efforts in Canada - The SportsRush

Ένα δυνατό ξεκίνημα για την Alfa Romeo το 2022 την βοήθησε να φτάσει στην έκτη θέση στο πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι είχε ένα ολοκαίνουργιο ζευγάρι οδηγών. Αυτό το δίδυμο συνεχίζεται και για την σεζόν 2023. Η εμπειρία του Bottas σε συνδυασμό με την πληθωρικότητα του Zhou είναι ίσως η συνταγή για μία καλύτερη σεζόν από την φετινή. Πλέον ο Κινέζος δεν είναι πρωτάρης και πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει να έχει μία θέση στην ομάδα και τις επόμενες σεζόν.

 

McLaren

Οδηγοί: Lando Norris, Oscar Piastri

Oscar Piastri: Nico Rosberg predicts 'big challenge' at McLaren, while Red Bull 'regret' not signing youngster | F1 News

O Norris ξεκινάει την 5η του σεζόν με την McLaren και σίγουρα περιμένει ένα αμάξι με το οποίο θα μπορέσει να διεκδικήσει βάθρα. Από την άλλη η McLaren έφερε για 2ο οδηγό της τον παγκόσμιο πρωταθλητή της F2 την σεζόν 2021 Oscar Piastri ο οποίος πήρε την θέση του Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός είναι από τα ποιο ”Hot” ονόματα που κυκλοφορούσαν στην F2. Αφού προτίμησε την McLaren από την Alpine, ήρθε η ώρα να τον δούμε σε cockpit της F1.

 

Alpine

Οδηγοί: Pierre Gasly, Esteban Ocon

Pierre Gasly looking to repair his relationship with Esteban Ocon at Alpine : PlanetF1

Με την αναχώρηση του Alonso η Alpine ”βγήκε στην αγορά” με σκοπό να φέρει έναν καινούργιο οδηγό στην ομάδα της. Και αφού δεν κατάφερε να φέρει τον Piastri, ο οποίος προτίμησε την McLaren, στράφηκε στον Pierre Gasly ο οποίος έπειτα από μία απογοητευτική χρόνια για την AlphaTauri αποφάσισε να αποχωρήσει και βρήκε καινούργια στέγη στην Γαλλική ομάδα η οποία θα αγωνίζεται με δύο Γάλλους οδηγούς. Ο Ocon, ο οποίος πραγματοποίηση μία αρκετά καλή σεζόν τερματίζοντας στην 8η  θέση, θα έχει για teammate έναν πολύ καλό οδηγό και αν έχουν ”χημεία”, ίσως μπορέσουν την επόμενη χρονιά να ανέβουν αρκετές φορές στο βάθρο.

 

Mercedes

Οδηγοί: Lewis Hamilton, George Russell

Lewis Hamilton relishing George Russell challenge at Mercedes for 2022 season | F1 News

Η Mercedes θέλει να αφήσει πίσω της μία απογοητευτική χρονιά και να κάνει επανεκκίνηση. Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Lewis Hamilton δεν κατάφερε να πάρει ούτε μία Pole Position στη σεζόν, πράγμα που δεν ισχύει για τον teammate του George Russell ο οποίος πέρα από Pole position σημείωσε στο Grand Prix της Βραζιλίας την πρώτη νίκη στην καριέρα του ως οδηγός της F1. Τα ασημένια βέλη θέλουν να ανακάμψουν από την φετινή σεζόν και στόχος τους είναι να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

 

Ferrari

Οδηγοί: Charles Leclerc, Carlos Sainz

Carlos Sainz relishing battle with 'impressive' Charles Leclerc | PlanetF1 : PlanetF1

Η Ferrari συνεχίζει με την ίδια σύνθεση για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Ξεκίνησαν καλά την σεζόν, αλλά ορισμένα λάθη από τους μηχανικούς κόστισαν βαθμούς στην ομάδα. Έχει δύο οδηγούς οι οποίοι μπορούν να φέρουν αποτελέσματα και να τους βάλλουν σε τροχιά τίτλου. Το μόνο που μένει, είναι να τους παραδώσουν ένα cockpit το οποίο θα είναι ικανό να κερδίζει αγώνες και δεν θα αποσύρεται κατά την διάρκεια του αγώνα από μηχανικά λάθη.

 

Red Bull

Οδηγοί: Max Verstappen, Sergio Perez

Red Bull: Perez now as comfortable as Verstappen in RB18 F1 car

Μπορεί να μην πέτυχαν στην βαθμολογία το 1-2, αλλά όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η Red Bull είχε μία ονειρική σεζόν. Ο Max κέρδισε τον 2ο του τίτλο ενώ η ομάδα έπειτα από το 2013 κέρδισε και το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Στόχος τους είναι να επαναλάβουν τον θρίαμβό τους την επόμενη σεζόν και έχουν 2 οδηγούς οι οποίοι μπορούν να πετύχουν τους στόχους της ομάδας. Και θα είναι ακόμα ευκολότερο αν…αφήσουν τις ίντριγκες και τους τσακωμούς απέξω.

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ