Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πρώτη “μοιρασιά” στο Μουντιάλ, στο 1-1 ΗΠΑ και Ουαλία

Οι Ουαλοί έκαναν και πάλι αυτό που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, βελτίωσαν την παρουσία τους στο δεύτερο μέρος και πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στις πολύ φιλόδοξες ΗΠΑ. Παράλληλα, αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία στην φετινή διοργάνωση!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επέστρεψαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το 2010 και παρουσίασαν ειδικά στο πρώτο μέρος, μία ομάδα με πάθος, τρεξίματα και ενθουσιασμό αλλά και απειρία, κάτι που πλήρωσαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τους ‘Δράκους’ της Ουαλίας να επιστρέφουν σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το 1958 και να παίρνουν και πάλι ισοπαλία, όπως το έκαναν τότε, όταν και είχαν βγει δεύτεροι στον όμιλο τους με τρία ισόπαλα αποτελέσματα! Από ένα καλό ημίχρονο οι δύο ομάδες.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Ουαλοί δεν είχαν τίποτα το καλό να επιδείξουν στο πρώτο μέρος, αρκέστηκαν στο να περιμένουν στο δικό τους μισό τις Ηνωμένες Πολιτείες και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση με τους ταχύτατους Γουίλσον και Τζέιμς, αλλά οι συγκεκριμένοι ήταν άφαντοι, μη βοηθώντας την ομάδα τους.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 9′, όταν από την σέντρα του Γουεά, ο Ροντόν με κεφαλιά λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά ο Χένεσι αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε, με την μπάλα να καταλήγει στην εξέλιξη της φάσης στον Σαργκέντ και τον επιθετικό της Αμερικής να σεντράρει και να βρίσκει το δοκάρι, χάνοντας την πρώτη καλή στιγμή των Αμερικανών στο παιχνίδι. Το ματς φαινόταν ότι θα έχει γκολ και αυτό θα το έβρισκαν οι ΗΠΑ, κάτι που τελικώς συνέβη στο 36′. Ο Πούλισικ πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Τίμοθι Γουεά και εκείνος πλάσαρε πανέμορφα με το εξωτερικό για το 1-0 της Αμερικής. Ο πιτσιρικάς της Λιλ, γιος του ίσως καλύτερου Αφρικανού ποδοσφαιριστή, Ζορζ Γουεά, πέτυχε ένα γκολ που έκανε περήφανο τον πατέρα του, ο οποίος δεν κατάφερε ποτέ να παίξει στην κορυφαία εθνική διοργάνωση! Οι Ουαλοί απείλησαν στο φινάλε του πρώτου μέρους με μία άστοχη κεφαλιά του Ντέιβις και έτσι οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια, με την Αμερική να κάνει ένα πολύ καλό πρώτο μέρος και την Ουαλία να ψάχνεται.

Στην επανάληψη οι ‘Δράκοι’ έριξαν στο ματς τον Κίλφι Μουρ, με τον έμπειρο επιθετικό να αλλάζει όλη την εικόνα της ομάδας του κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση και την Ουαλία ειδικά στο φινάλε να έχει ευκαιρίες για να πάρει το παιχνίδι. Οι Ουαλοί απείλησαν αρχικά στο 64′ με τρομερή διπλή ευκαιρία και στην συνέχεια έφεραν το ματς στα ‘ίσα’. Ο Μπεν Ντέιβις επωφελήθηκε από τα λάθη της αντίπαλης άμυνας και με δυνατή κεφαλιά είδε τον Τέρνερ να κάνει μεγάλη επέμβαση και να βγάζει την μπάλα κόρνερ -από την εκτέλεση του οποίου- ο Κίλφι Μουρ αστόχησε αφύλαχτος από το ύψος της μικρής περιοχής, χάνοντας νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ουαλία. Τελικά στο 83′ και με το ματς να δείχνει πως οι Ουαλοί θα έβρισκαν γκολ καθώς είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους, κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι με τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος έβαλε όμορφα το κορμί του και κέρδισε την παράβαση από τον Ζίμερμαν. Ο αρχηγός των ‘Δράκων’ δεν θα μπορούσε να αστοχήσει από τα 11 βήματα και με ωραία εκτέλεση έκανε το 1-1, σκοράροντας για τους Ουαλούς μετά το 1958 στην διοργάνωση! Έως το φινάλε η Ουαλία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να βρει το γκολ της ανατροπής κόντρα στις άπειρες ΗΠΑ, ωστόσο δεν τα κατάφερε, με το ματς να μένει στην ισοπαλία.

ΗΠΑ: Τέρνερ, Ρόμπινσον, Ζίμερμαν, Ριμ, Ντέστ (74′ Γέντλιν), Άνταμς, ΜακΚένι (66′ Άαρονς), Μούσα (74′ Ακόστα), Γουεά (88′ Μόρις), Πούλισικ, Σάργκεντ (74′ Ράιτ).

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσι, Ντέιβις, Ροντόν, Μέφαμ, Ρόμπερτς, Γουίλιαμς, Ράμσεϊ, Άμπαντου (95′ Μόρελ), Γουίλσον (93′ Τόμας), Τζέιμς (46′ Μουρ), Μπέιλ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ