Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θύμα έκπληξης η Αργεντινή, ήττα με 2-1 από την Σαουδική Αραβία

Ο Λαουτάρο βγαίνει ακόμη οφ-σάιντ και η ‘Αλμπισελέστε’ του Λίο Μέσι έγινε το πρώτο ‘θύμα’ έκπληξης στο φετινό μουντιάλ. Τι και αν σκόραρε νωρίς, τι και αν της ακύρωσαν τρία γκολ, οι παθιασμένοι Σαουδάραβες με ένα καυτό πεντάλεπτο στο δεύτερο μέρος έφεραν τα πάνω κάτω και έφτασαν στην ανατροπή πανηγυρίζοντας το τέταρτο τρίποντο τους στην ιστορία τους στην διοργάνωση!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Αργεντινή μπήκε όπως ήταν αναμενόμενο αρκετά καλά στο παιχνίδι, πήρε την μπάλα στην κατοχή της και έψαχνε αυτή την κάθετη πάσα που θα ‘έσπαγε’ την άμυνα των Αράβων στα δύο. Την κάθετη αυτή δεν χρειάστηκε να την βρει, αφού στο 10ο μόλις λεπτό ο Παρέδες κέρδισε πέναλτι -έπειτα από εκτέλεση κόρνερ- και ανατροπή που έκανε ο Αμπουλαϊχί. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε φυσικά ο Λίο Μέσι και άνοιξε το σκορ για την ‘Αλμπισελέστε’, δείχνοντας πως θα ακολουθήσει ένα εύκολο μεσημέρι. Στο 22′ ο Μέσι έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε για το 2-0, ωστόσο μετά από χρήση VAR το γκολ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Λαουτάρο να βγει οφσάιντ και να του ακυρωθεί γκολ, ο επιθετικός της Ίντερ έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα, βγήκε φάτσα με τον Αλ Οβάις και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0, ωστόσο και πάλι μέσω VAR το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ, ένα οφσάιντ που φυσικά μόνο μέσω της τεχνολογίας θα εντοπιζόταν, καθώς ο επιθετικός της Αργεντινής ήταν για χιλιοστά εκτεθειμένος. Η Αργεντινή δεν σταματούσε να σκοράρει, αλλά η κατάληξη ήταν η ίδια, ξανά και ξανά οφσάιντ, με τους Σαουδάραβες να παίζουν ψηλά την άμυνα τους και να εκθέτουν συνέχεια τους Αργεντίνους. Αυτή την φορά ο Λαουτάρο και πάλι έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε αυτή την φορά χωρίς χρήση VAR, με τον ίδιο να είναι εμφανέστατα εκτεθειμένος αυτή την φορά. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε και πάλι από πλευράς Αργεντινής, με το σουτ του Ντε Πολ στο 42′ από καλή θέση, να φεύγει απελπιστικά άουτ και έτσι οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος οι Σαουδάραβες στην πρώτη τους τελική στο ματς βρήκαν γκολ ισοφάρισης με τον Αλ Σεχρί στο 49′, ο οποίος πλάσαρε υπέροχα με το αριστερό. Σα να μην έφτανε αυτό για την Αργεντινή, τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η απόλυτη ανατροπή! Έπειτα από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Αλ Ντουσάρι, ο οποίος χόρεψε αλά Μέσι τους Αργεντίνους αμυντικούς και με φανταστικό πλασέ έκανε το 1-2 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς για τους Σαουδάραβες. Η Αργεντινή απείλησε ουσιαστικά τελευταία φορά στο 63′, με το καλό σουτ του Ταλιαφίκο να το σταματά πολύ δύσκολα ο Αλ Οβάις και από εκεί και πέρα όσο και αν πίεσε δεν βρήκε ποτέ γκολ ισοφάρισης, με τα γεμίσματα και τα ‘στημένα’ στο τέλος να μην δίνουν λύσεις και το τελικό σφύριγμα να βρίσκει νικητές τους Σαουδάραβες οι οποίοι έριξαν στο καναβάτσο την Αργεντινή και την υποχρέωσαν σε στραβοπάτημα με το καλημέρα.

Τι και αν η παρέα του Μεσι είναι εκ των φαβορί, τι και αν θα μπορούσε να είναι δύο και τρία μηδέν στο ημίχρονο, το ποδόσφαιρο αυτό είναι, αυτή είναι η άγρια ομορφιά του και σήμερα η ‘Αλμπισελέστε’ την βίωσε με τον πιο άσχημο τρόπο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αργεντινή: Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο (59′ Μαρτίνεζ), Οταμέντι, Ταλιαφίκο (71′ Ακούνια), Ντε Πολ, Παρέδες (59′ Ένζο Φερνάντεζ), Πάπου Γκόμες (59′ Άλβαρεζ), Λαουτάρο Μαρτίνες, Ντι Μαρία, Μέσι

Σαουδική Αραβία: Αλ Οβάις, Αμπουλαϊχί, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Σαρχάνι (99′ Αλ Μπρέικ), Αλ Ταμπάκτι, Αλ Μάλκι, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σεχρί (78′ Αλ Γκαντάμ), Κάνο, Αλ Φαράζ (47′ Σαλέμ λ.τρ.), Αλ Μπουραικάν (89′ Ασίρι).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ