Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απόλυτη ισορροπία ανάμεσα σε Μαρόκο και Κροατία

Μαρόκο και Κροατία προσέφεραν ακόμη ένα 0-0 στο φετινό μουντιάλ, το τρίτο κατά σειρά και έμειναν στην απόλυτη ισορροπία, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του 6ου ομίλου. Ήσυχο σχετικά το ματς, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και μεγάλες ευκαιρίες, με κάθε μία από τις δύο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους αλλά τίποτα περισσότερο!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η δευτεραθλήτρια του 2018, του ‘γερόλυκου’ Λούκα Μόντριτς (ο οποίος έγινε ο γηραιότερος Κροάτης παίχτης που αγωνίστηκε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου), ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στο παιχνίδι, έπειτα από ένα τέταρτο απόλυτης αδράνειας. Στο 17′ ο Μαζράουι έκανε λάθος και ‘σέρβιρε’ την μπάλα στον Πέρισιτς, με τον επιθετικό της Τότεναμ να οδηγεί την μπάλα και να σουτάρει από καλή θέση ψηλά άουτ, στη πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού! Οι Αφρικανοί προσπάθησαν να απειλήσουν στο 20′ με την εκτέλεση φάουλ του Ζίγιες από καλή θέση, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στα σώματα, με τον Λιβάκοβιτς να μην απειλείτα, με τους Κροάτες να χάνουν διπλή ευκαιρία στο φινάλε του ημιχρόνου, πρώτα με τον Βλάσιτς και στην συνέχεια με τον Μόντριτς, ο οποίος από καλή θέση έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά, με το 0-0 να μην αλλάζει και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια.

Στο β’ μέρος το Μαρόκο είχε τις πιο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει στο καλό του 10λεπτο, με τους Κροάτες να γίνονται προς το φινάλε πιο πιεστικοί και να προσπαθούν να βρουν το γκολ της νίκης, ενώ είχαν ενδιάμεσα μία τρομερή φάση με τον Βλάσιτς, που σταμάτησε στον Μπόνο! Αρχικά στο 51′ ο Μαζράουι με καρφωτή κεφαλιά από την γωνία της μικρής περιοχής υποχρέωσε τον Λιβάκοβιτς σε εξαιρετική επέμβαση και στην συνέχεια ήρθε η απάντηση από την Κροατία, όταν ο Μπόνο είπε εντυπωσιακά ‘όχι’ με το πόδι στον Βλάσιτς, ενώ στο 65′ η οβίδα του Χακίμι από τα 25 μέτρα υποχρέωσε και πάλι τον Κροάτη γκολκίπερ σε εξαιρετική επέμβαση. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Κροάτες ξανά πήραν τα ‘ηνία’ του παιχνιδιού και είχαν την μπάλα στην κατοχή τους, άσκησαν πίεση, κέρδισαν διαδοχικά κόρνερ, ωστόσο όλα πέρασαν ανεκμετάλλευτα, με το τελικό αποτέλεσμα να μην αλλάζει έως το φινάλε!

Κροατία και Μαρόκο αλληλοεξουδετερώθηκαν σήμερα με αποτέλεσμα το σκορ να μην ξεφεύγει από το 0-0, ένα αποτέλεσμα που δεν ευχαριστεί καμία από τις δύο ομάδες, αλλά δεν τις προβληματίζει και πολύ, ειδικά τους Μαροκινούς, οι οποίοι δείχνουν πως δεν θα είναι ‘κομπάρσοι’ στον όμιλο και θα παλέψουν για ένα εισιτήριο στους ’16’.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Αγκέρ, Σαΐς, Μαζράουι (60′ Ατιάτ-Αλάλ), Άμραμπατ, Ουναχί (81′ Σαμπίρι), Αμαλάχ, Ζίγιες, Εν Νεσιρί (81′ Χαμντάλα), Μπουφάλ (65′ Εζ Αμπντέ)

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Κόβατσιτς (79′ Μάγιερ), Βλάσιτς (46′ Πάσαλιτς), Κράμαριτς (71′ Λιβάγια), Πέρισιτς (90′ Όρσιτς)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ