Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φουριόζα η ‘Roja’ στην πρεμιέρα και εφτάρα στους Κοσταρικανούς

Οι Ισπανοί έκαναν εντυπωσιακή πρεμιέρα και διέλυσαν με εφτάρα το ‘φάντασμα’ της Κόστα Ρίκα, η οποία δεν κατάφερε να κάνει ούτε τελική στο παιχνίδι! Εντυπωσιακή η ‘Roja’, η οποία είχε ρυθμό, ένταση και τρομερό ‘passing game’ για 90 λεπτά, ενώ παράλληλα είχε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού πάνω από 80% κατοχή μπάλας. Πέρασαν τα 100 γκολ στα Παγκόσμια Κύπελλα οι Ισπανοί, 3ος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του μουντιάλ ο 18χρονος Γκάβι και ευρύτερη νίκη στην ιστορία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι εντυπωσιακοί ‘Rojas’.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Ισπανοί έδειξαν τις διαθέσεις τους από τα πρώτα λεπτά και έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα, παίρνοντας την μπάλα στην κατοχή τους, στριμόχνωντας παράλληλα τους Κοσταρικανούς στα καρέ τους, οι οποίοι δεν προλάβαιναν να πάρουν ‘ανάσα’. Δύο χαμένες ευκαιρίες και τρία γκολ ήταν ο απολογισμός των Ισπανών στο μισάωρο, την ώρα που η Κόστα Ρίκα έκλεισε το ημίχρονο χωρίς τελική και με μόλις 15% κατοχή της μπάλας!

Η Ισπανία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5ο λεπτό έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Ντάνι Όλμο, ο οποίος έπειτα από εξαιρετική πάσα του Πέδρι, σούταρε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ασένσιο να απειλήσει, όταν έπειτα από νέα πάσα του Πέδρι, ο εξτρέμ της Ρεάλ πλάσαρε με μία και είδε την μπάλα να φεύγει και πάλι λίγο άουτ. Για να φτάσουμε στο εντέκατο λεπτό όπου η ‘Furia Roja’ πήρε κεφάλι στο σκορ. Έπειτα από εξαιρετική εναλλαγή της μπάλας, ο Γκάβι ‘έσκαψε’ υπέροχα πάνω από την άμυνα, ο Όλμο κοντρόλαρε υποδειγματικά και εκτέλεσε για το 1-0 των Ισπανών. Η Ισπανία δεν σταματούσε να είναι στην επίθεση και να κάνει την ζημιά από το πουθενά, έτσι, στο 21ο λεπτό ο Ζόρντι Άλμπα έκανε το συρτό γύρισμα από αριστερά και ήρθε ο Μάρκο Ασένσιο να πλασάρει με μία επαφή στην γωνία του Κέιλορ Νάβας, για το 2-0 της ‘Roja’. Η τρικυμία στην άμυνα της Κόστα Ρίκα συνεχίστηκε και στο 29′ ήρθε ακόμη ένα τέρμα, αυτή την φορά από το την άσπρη βούλα. Και πάλι γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, η οποία έφτασε στον Ζόρντι Άλμπα μέσα στην περιοχή, με τον αμυντικό της Μπάρτσα να ανατρέπεται χαμηλά από τον Ντουάρτε και τον Φεράν Τόρες να εκτελεί από τα 11 βήματα τον Νάβας, για το 3-0 της Ισπανίας. Ένα γκολ το οποίο ήταν το 100ό της ‘Roja’ στην ιστορία της στα Παγκόσμια Κύπελλα! Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν το σουτ του Ασένσιο από καλή θέση έφυγε άουτ και έτσι οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια, με την Ισπανία να κάνει πάρτι και την Κόστα Ρίκα να βρίσκεται σε κρίση.

Οι Ισπανοί συνέχισαν και στην επανάληψη στον ίδιο ρυθμό και στο 54′ ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 4-0, με σκόρερ και πάλι τον Φεράν Τόρες, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση στην άμυνα των Κοσταρικανών και πλάσαρε από κοντά τον Νάβας. Στην συνέχεια ο Λουίς Ενρίκε προχώρησε σε αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς μαζί με τους έμπειρους Κόκε και Μοράτα, τους πιτσιρικάδες Μπαλντέ, Γουίλιαμς και τον Κάρλος Σολέρ, οι οποίοι έδωσαν νέα ‘φρεσκάδα’ στην Ισπανία και στο 74′ ήρθε το ‘κερασάκι στην τούρτα’ από τον Γκάβι. Υπέροχη κούρσα του Μπαλντέ και κάθετη στον Μοράτα, ο επιθετικός της Ατλέτικο σέντραρε στο ύψος του πέναλτι για να έρθει ο Γκάβι και να εκτελέσει με το εξωτερικό πριν η μπάλα πέσει στο χορτάρι, στέλνοντας την στο δοκάρι και στα δίχτυα του ανήμπορου Νάβας. Παράλληλα ο Χαφ της Μπαρτσελόνα έγινε ο τρίτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τον Πελέ και τον Μεξικανό Ρόσας! Μπορεί το σκορ να ήταν στο 5-0 αλλά η Ισπανία δεν σταμάτησε ούτε εκεί και πέτυχε στην εκπνοή ακόμη δύο γκολ, αρχικά ο Σολέρ έκανε το 6-0 στο 90′, έπειτα από σέντρα του Νίκο Γουίλιαμς και στο 92′ ο Άλβαρο Μοράτα σκόραρε και εκείνος από το ύψος της περιοχής, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στην νίκη της Ισπανίας.

Τι να πούμε δεν ξέρουμε, από που να αρχίσουμε για αυτή την Ισπανία; Η ομάδα του Ενρίκε έκανε εντυπωσιακή πρεμιέρα, ήταν αποτελεσματικότατη έχοντας 7 γκολ σε 7 τελικές στην εστία και ποσοστό κατοχής στο 80% για 98′ παιχνιδιού! Οι πιτσιρικάδες που μπήκαν μέσα έδωσαν ακόμη περισσότερη πνοή στην ‘Roja’ και το τελικό αποτέλεσμα μόνο τυχαίο δεν είναι.

Ισπανία: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (63′ Μπαλντέ), Μπουσκέτς (63′ Κόκε), Γκάβι, Πέδρι (57′ Σολέρ), Φεράν Τόρες (57′ Μοράτα), Ασένσιο (69′ Νίκο Γουίλιαμς), Όλμο.

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Μαρτίνεζ (46′ Γουάστον), Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο (82′ Ματαρίτα), Τεχέδα, Μπόρχες (72′ Αγκιλέρα), Μπένετ (61′ Ρούιζ), Φούλερ, Κοντρέρας (61′ Ζαμόρα), Κάμπελ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ