Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γερμανία – Ιαπωνία 1-2: «Καμικάζοι» διέλυσαν τα «πάντσερ»

Τα «πάντσερ» ηττήθηκαν με ανατροπή, δεχόμενα δυο γκολ από το 75′ και μετά.

Το παιχνίδι άρχισε με την Ιαπωνία να σκοράρει στο 9′ με τον Μαέντα ο οποίος όμως ήταν σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το γκολ.

Σταδιακά οι Γερμανοί άρχισαν να παίρνουν τον έλεγχο και να κάνουν το παιχνίδι τους. Μάλιστα πλησίασαν στο γκολ με κεφαλιά του Ρούντιγκερ στο 17′ και με σουτ του Κίμιχ στο 20′ προτού ανοίξουν το σκορ. Ο Ράουμ κοντρόλαρε την μπάλα εντός περιοχής, ο γκολκίπερ Γκόντα έπεσε άτσαλα πάνω του δύο φορές και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γιουντογκάν στο 33′ για το 1-0.

Οι Ιάπωνες στο 75′ έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Μιναμίνο έκανε σέντρα-σουτ, ο Νόιερ απέκρουσε, και ο Ντόαν ο οποίος πήρε το ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Οι Γερμανοί τα έπαιξαν όλα για όλα στις καθυστερήσεις, ο Νόιερ εγκαταστάθηκε μόνιμα στην περιοχή της Ιαπωνίας αλλά ο Γκόντα ήταν ανίκητος. Στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα ο Γκορέτσκα έχασε μοναδική ευκαιρία για να σώσει τη Γερμανία απ’ το κάζο στο 95′. Το γκολ δεν μπήκε και οι Ιάπωνες πανηγύρισαν τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας τους.

Γερμανία (Φλικ): Νόιερ, Ζίλε, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ, Κίμιχ, Γκιουντογκάν (67΄ Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (90΄ Μουκόκο), Μίλερ (67΄ Χόφμαν), Μουσιάλα (79΄ Γκέτσε), Χάβερτς (79΄ Φίλκρουγκ).

Ιαπωνία (Μοριγιάσου): Γκόντα, Σακάι (75΄ Μιναμίνο), Γιοσίντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο (57΄ Μιτόμα), Εντο, Τανάκα (71΄ Ντοάν), Τζ. Ιτο, Καμάντα, Κούμπο (46΄ Τομιγιάσου), Μαέντα (57΄ Ασάνο).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ