Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νίκη χρυσάφι για το Βέλγιο!!

Μια νίκη που δεν την άξιζε σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα πήρε το Βέλγιο με σκορ 1-0 κοντρα στον αξιόμαχο Καναδά. Οι 2η στην παγκόσμια κατάταξη Βέλγοι παρατάχθηκαν με τους Κουρτουά, Ντεντόνκερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Καστάνιε, Βίτσελ, Τίλεμανς (46′ Ονάνα), Καράσκο (46′ Μενιέ), Ντε Μπρόινε, Αζάρ (62′ Τροσάρ), Μπατσουαγί (78′ Οπέντα) ενώ οι Καναδοί με τους Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Εουστάκιο (81′ Οσόριο), Χόιλετ (58′ Λάριν), Μπιουκάναν (81′ Μίλαρ), Χάτσινσον (58′ Κονέ), Ντέιβις, Ντέιβιντ, Λαρέγια (74′ Αντεκούγκμπι)!

 

Από τα πρώτα λεπτά ο Καναδάς ήταν η ομάδα που είχε καλύτερη εικόνα και εκείνη που μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση να απειλήσει και με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Μετά από σουτ που σταμάτησε στο χέρι του Καράσκο μέσα στην περιοχή ο διαιτητής έδωσε πέναλτι  και ο Ντέιβις έστησε τη μπάλα στην βούλα, για να δει τον Κουρτουά να αποκρούει στη δεξιά γωνία του και να αποκρούει.

Η συνέχεια βρήκε την ομάδα του Καναδά να διατηρεί το τέμπο, να πατάει συχνά στην αντίπαλη περιοχή ταλαιπωρώντας τους αμυντικούς του Μαρτίνεθ και να υποχρεώνει τον Κουρτουά να βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή, για να μην βρει όμως το γκολ που της άξιζε.

Στο 44 ύστερα από μια και μοναδική αδράνεια στο ματς για την άμυνα του Καναδά ο Μπατσουαγι βρέθηκε απέναντι από τον πορτιερε και σκόραρε με ένα όμορφο βολέ. Να σημειωθεί ότι ο Καναδάς στο πρώτο ημίχρονο είχε 14 τελικές.Όσο περνούσαν τα λεπτά η κούραση ήταν εμφανής στους παίκτες του Καναδά που δεν μπορούσαν να δημιουργούν φάσεις με την μεγάλη συχνότητα του πρώτου μέρους . ωστόσο στο 80′ λίγο έλειψε να κάνουν το 1-1, με τον Κουρτουά να λέει όχι στην κεφαλιά του Λάριν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ