Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απόλυτη ισορροπία για Νότια Κορέα και Ουρουγουάη και η ‘μπίλια’ στο «Χ»

Ξεκίνημα με το αριστερό για την ‘Σελέστε’ του Αλόνσο, η οποία πέταξε στα σκουπίδια ένα ημίχρονο κόντρα στην μαχητική και αξιόλογη Νότια Κορέα και έμεινε στο 0-0. Βασικοί και οι δύο ‘ερυθρόλευκοι’ Κορεάτες, Ουί Τζο και Ιν Μπομ Χουάνγκ!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η εικόνα στο ματς ήταν ξεκάθαρη στο πρώτο μέρος, με τους Ουρουγουανούς να προσεγγίζουν όπως έδειξε εν τέλει το τελικό αποτέλεσμα, λάθος το ματς, καθώς επέλεξαν να βρίσκονται διαρκώς πίσω από την μπάλα και να περιμένουν τους Κορεάτες, παίζοντας παράλληλα οι ίδιοι στην κόντρα επίθεση.

Μετά από ένα ήσυχο πρώτο εικοσάλεπτο στο οποίο η Νότια Κορέα είχε πάρει την μπάλα στην κατοχή της και έψαχνε να βρει κάποια τελική, ήρθε μία καλή ευκαιρία για τους Λατίνους. Έπειτα από βαθιά 40ρα μπαλιά, ο Φέντε Βαλβέρδε κοντρόλαρε εξαιρετικά και εκτέλεσε με την μία, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Ενώ στο 22′, οι Ουρουγουανοί βγήκαν στην κόντρα επίθεση, ωστόσο ούτε ο Σουάρεζ αρχικά, ούτε ο Νούνιεζ στην συνέχεια, μπόρεσαν να κάνουν την προβολή στο παράλληλο γύρισμα που δέχθηκαν. Στο 34′, η Ουρουγουάη βγήκε εκ νέου στην κόντρα έπειτα από λάθος των Ασιατών, ωστόσο η τελική πάσα του Ολιβέρα προς τον Νούνιεζ ήταν ένα ‘κλικ’ πιο δυνατή, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Κιμ να βγει και να μπλοκάρει. Η επόμενη καλή στιγμή ανήκε στους Κορεάτες, οι οποίοι έπειτα από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας, βρήκαν την τελική που έψαχναν και με τον σέντερ φορ του Ολυμπιακού, τον Ουί Τζο, αποδέχτη της τελικής τους προσπάθειας, έχασαν σπουδαία ευκαιρία, με τον παίχτη των ‘ερυθρόλευκων’ να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι! Στο φινάλε του πρώτου μέρους η ‘Σελέστε’ έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, αυτή την φορά από στατική φάση, ωστόσο η κεφαλιά του Γκοντίν έπειτα από το κόρνερ του Βαλβέρδε, σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κιμ, με τις δύο ομάδες να φεύγουν έτσι για τα αποδυτήρια!

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν εκ νέου και τελικώς μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας, με τους Ουρουγουανούς να έχουν και πάλι δοκάρι προς το φινάλε. Η Νότια Κορέα μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 49′ έχασε καλή ευκαιρία, όταν ο Χιμένεθ με προβολή, πήρε την μπουκιά από το στόμα του Σον, ο οποίος ετοιμαζόταν να εκτελέσει. Όσο περνούσε η ώρα οι Ασιάτες έριχναν την απόδοση τους και ειδικά μετά το 60′ έμοιαζαν ‘σκασμένοι’, δίνοντας τα ηνία του ματς στους Ουρουγουανούς, οι οποίοι όμως με την σειρά τους δεν ήταν ουσιαστικοί. Αφού απείλησαν πρώτα με ένα καλό σουτ του Νούνιεζ στο 80′ το οποίο κατέληξε άουτ, λίγο αργότερα στάθηκαν και πάλι άτυχοι, όταν η οβίδα του Βαλβέρδε στο 89′ σταμάτησε στο δοκάρι του Κιμ. Έως το φινάλε δεν δημιουργήθηκε κάτι άλλο αξιόλογο, με το τελικό αποτέλεσμα να μένει στην ισοπαλία και τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ουρουγουάη και Νότια Κορέα προσπάθησαν, είχε κάθε μία τις στιγμές της, ωστόσο γκολ δεν βρήκαν ποτέ και το 0-0 ήταν αναμενόμενο, με την Ουρουγουάη να φαίνεται πως ‘χάλασε’ ένα ημίχρονο, στο οποίο αντί να έχει την μπάλα στα πόδια της, επιχείρησε να παίζει στην κόντρα και να περιμένει στο δικό της μισό τους Νοτιοκορεάτες!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Νότια Κορέα: Κιμ, Τζιν Σου Κιμ, Μουν, Χουάν Κιμ, Μιν Τζαέ Κιμ, Γιουνγκ Γκουόν Κιμ, Χουάνγκ Ιν Μπομ, Να (74’Λι Κάνγκ), Λι (74′ Σον), Σον, Ουί Τζο (74′ Γκε Σουνγκ).

Ουρουγουάη: Ρόσετ, Κάσερες, Χιμένεθ, Γκοδίν, Ολιβέρα (79′ Βίνα), Βετσίνο (78′ Ντε λα Κρουζ), Βαλβέρδε, Μπεντακούρ, Πελίστρι (88′ Βαρέλα), Νούνιες, Σουάρες (64′ Καβάνι).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ