Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μουντιάλ 2022: Τι είχες Τζάνι, τι είχα πάντα!

Μετά τον Τζάνι Ινφαντίνο και την υπό μεγάλη αμφισβήτηση δράση του στο φετινό Μουντιάλ, έχει σειρά να τραβήξει τα βλέμματα ο διαιτητής της αναμέτρησης Βέλγιο-Καναδάς, Τζάνι Σικάζουε.

Ο ρέφερι από την Ζάμπια, προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων, λόγω των αμφιλεγόμενων σφυριγμάτων του, στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι ανάμεσα σε Βέλγιο και Καναδά. Ο Σικάζουε, μπορεί να υπέδειξε ορθά το σημείο του πέναλτι υπέρ του Καναδά, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δεν έπραξε όμως το ίδιο και στην συνέχεια του αγώνα. Στην φάση του 13ου λεπτού ο Μπιουκάναν ανατράπηκε στην περιοχή από τον Γιάν Βερτόνχεν, αλλά το VAR δεν επενέβη για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του διαιτητή. Παρομοίως λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου ο χαφ του Βελγίου, Άξελ Βίτσελ, πάτησε με τις τάπες τον αντίπαλο του εντός περιοχής, ανατρέποντάς τον και πάλι όμως ο Τζάνι Σικάζουε, δεν έδειξε να συγκινείται.

Ο Αφρικανός διαιτητής είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό και πάλι λόγω των περίεργων αποφάσεών του, κατά την διάρκεια του αγώνα της Τυνησίας με το Μάλι το 2018. Σε εκείνη την αναμέτρηση, ο Τζάνι Σικάζουε, είχε σφυρίξει για την λήξη του αγώνα στο 85ο λεπτό, επιρρεάζοντας την ομάδα της Τυνησίας, η οποία βρισκόταν πίσω στον σκορ με 1-0, οδηγώντας την αφρικανική ομοσπονδία σε κυρώσεις προς το πρόσωπο του. Αργότερα στην συνέντευξη που έδωσε ο ρέφερι από την Ζάμπια, στα Μ.Μ.Ε., χαρακτήρισε το συμβάν θεϊκή παρέμβαση! Μάλιστα στο παρελθόν, ο γραφικός διαιτητής, έχει κατηγορηθεί για το στήσιμο πολλών παιχνιδιών στο αφρικανικό Champions League, αφήνοντας ανοιχτό το εξής ερώτημα: “Για ποιον λόγο προτιμήθηκε σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση, όπως αυτή του Κατάρ;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ