Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανύπαρκτη η Ολλανδία, άτυχο το Εκουαδόρ

Ολλανδία-Εκουάδορ (1-1)

Οι Ολλανδοί μπήκαν δυνατά στον αγώνα παίρνοντας το προβάδισμα από το 6ο λεπτό, με τον Κόντι Χάκπο να σκοράρει ξανά. Μέχρι το 20ο λεπτό είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά από εκεί και πέρα υπήρχε μόνο το Εκουαδόρ. Οι Λατινοαμερικάνοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και δημιούργησαν ευκαιρίες για να πετύχουν την ισοφάριση. Αυτή ήρθε στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου από τον Εστουπινιάν, όμως το γκολ ακύρωθηκε για οφσάιντ. Με την έναρξη του 2ου μέρους το Εκουαδόρ μπήκε ακόμη πιο κάλα στο γήπεδο και πέτυχε εν τέλη την ισοφάριση  στο 49ο λεπτό, όπου έπειτα από την ασταθής απόκρουση του Νόπερτ, ο Βαλένσια πήρε το rebound και σκόραρε για φορά σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο. Η μόνη αξιόλογη φάση μετά την ισοφάριση ήταν το δοκάρι του Πλάτα στο 58ο λεπτό του παιχνιδού. Ένα ενδεικτικό για τον αγώνα είναι τα xGoals  (Ολλανδία 0.07-Εκουαδόρ 1.69) τα οποία δείχνουν την υπεροχή των Λατινοαμερικάνων .

Οι συνθέσεις

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φαν Χάαλ) Νόπερτ, Τίμπερ, Βαν Ντάικ, Άκε, Νταμφρις, Κουπμάινερς (Ντε Ρουν), Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Κλάασεν (Μπέργκχαους), Χάκπο (Βέγκχορστ), Μπεργκβάιν (Ντεπάι).

ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Αλφάρο) Γκαλίντεζ, Τζάκσον, Τόρες , Χινκάπε, Πρεσιάδο, Μέντεζ, Καϊσέδο, Εστουπινιάν, Πλάτα (Ιμπάρα), Βαλένσια (Ροντρίγκεζ), Εστράδα (Σαρμιέντο).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ