Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Λύτρωση στο 98′ και φουλ για τους ’16’ το Ιράν

Σε ένα ματς το οποίο τα είχε όλα, φάσεις, απίστευτες χαμένες ευκαιρίες, δοκάρια, κόκκινη και ακυρωθέν γκολ, το Ιράν πήρε μεγάλη νίκη στην εκπνοή με ήρωα τον ‘λυτρωτή’ Τσεσμί! Βασικοί οι δύο Ιρανοί της ΑΕΚ, Μοχαμάντι και Χατζισαφί.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Ιρανοί με κινητήριο μοχλό τον Αζμούν, ο οποίος έκανε τα πάντα και τα έδωσε όλα, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει, ήταν ανώτεροι κατά την διάρκεια του ματς, με τους Ουαλούς να ισσοροπούν προς το φινάλε του πρώτου μέρους και προς το φινάλε του παιχνιδιού το παιχνίδι, ενώ είχαν και εκείνοι με την σειρά τους ευκαιρίες.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 12ο λεπτό και ήταν για την Ουαλία, με τον Μουρ να κάνει την προβολή σε σέντρα στην περιοχή των Ιρανών, με τον Χοσεΐνι να σώζει την εστία της ομάδας του, ενώ το Ιράν απάντησε άμεσα στις ευκαιρίες και τέσσερα λεπτά αργότερα πήρε το προβάδισμα, όταν σε γρήγορη αντεπίθεση και ωραία τελική πάσα του Αζμούν, ο Γκολιζαντέχ έδωσε προβάδισμα στην πατρίδα του, ωστόσο έπειτα από εξέταση του VAR το γκολ δεν μέτρησε, λόγω οφσάιντ. Ο ρυθμός στην συνέχεια έπεσε, με την Ουαλία να ισορροπεί και να προσπαθεί να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ και κάποιες στημένες φάσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ το Ιράν στο φινάλε του ημιχρόνου είχε ακόμη δύο καλές στιγμές για να βρει δίχτυα, αρχικά με τον Αζμούν να μην μπορεί με προβολή να σπρώξει την μπάλα στο πλεχτό, ενώ στο 45’+4′ ο Αχμάντ σούταρε έπειτα από αναμπουμπούλα στην περιοχή των Ουαλών και είδε τον Χένεσι να μπλοκάρει.

Στην επανάληψη το Ιράν ανέβασε και άλλο την απόδοση του, είχε απίστευτη ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα δύο φορές στο δοκάρι σε μία φάση και τελικά στο φινάλε πήρε αυτό που άξιζε βάσει απόδοσης και ευκαιριών, ενώ για την Ουαλία κομβικό ρόλο έπαιξε η αποβολή του Χένεσι στο φινάλε!

Έπειτα από ένα πρώτο πεντάλεπτο στην επανάληψη στο οποίο το Ιράν πήρε γρήγορα γρήγορα την μπάλα στην κατοχή του, έχασε την ευκαιρία της διοργάνωσης, με την μπάλα με κάποιο μαγικό τρόπο να μην καταλήγει στα δίχτυα. Αρχικά ο Αζμούν βγήκε τετ-α-τετ με τον Χένεσι και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο ‘ριμπάουντ’ ο Γκολιζαντέχ με κεφαλιά σημάδεψε και πάλι το δοκάρι του Χένεσι, με τον Αζμούν να έχει και τρίτη ευκαιρία στην ίδια φάση και να εκτελεί εκ νέου, με τον Ουαλό κίπερ να λέει ‘όχι’! Πραγματικά απίστευτη ευκαιρία! Όσο περνούσε η ώρα το Ιράν πίεζε όλο και περισσότερο για να βρει το γκολ και στο 73′ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Χένεσι έκανε εξαιρετική επέμβαση με τα ακροδάχτυλα στο χαμηλό σουτ του Ταρεμί. Οι Ουαλοί προσπάθησαν στο φινάλε να ισορροπήσουν το ματς, πήραν την μπάλα στα πόδια τους, απείλησαν και εκείνοι με ένα σουτ του Ντέιβις, ωστόσο στο 86′ έμειναν με 10 παίχτες, λόγω αποβολής του κορυφαίου τους παίχτη έως εκείνη την ώρα στο τερέν, τον τερματοφύλακα Χένεσι. Ο Ουαλός κίπερ πήγε πολύ άτσαλα επάνω στον Ταρεμί γκρεμίζοντας τον και έπειτα και από εξέταση του VAR πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Τα λεπτά των καθυστερήσεων έφταναν στο τέλος τους, μπαίναμε στο 98ο λεπτό και το Ιράν δεν σταμάτησε μέχρι εκείνο το σημείο να ψάχνει το γκολ και τελικά δικαιώθηκε! Ο Τσεσμί στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων έπιασε τρομερό σουτ και έστειλε την μπάλα στην γωνία του Γουόρντ, λυρώνοντας τους συμπατριώτες του. Οι Ασιάτες όμως δεν έμειναν εκεί και στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων έφυγαν στην κόντρα και πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Ρεζαεϊάν, ο οποίος σε φάση τετ-α-τετ ‘έσκαψε’ υπέροχα τον Γουόρντ και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της μεγάλης νίκης των ‘Περσών’!

Φανταστικό ματς που μέχρι και το όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν στο 0-0. Το Ιράν πήρε μία νίκη πέραν για πέραν δίκαιη και πλέον βρέθηκε σε θέση οδηγού στο δεύτερο γκρουπ και θα πάει την τελευταία αγωνιστική να τα δώσει όλα απέναντι στις ΗΠΑ, ενώ από την πλευρά τους οι Ουαλοί είναι με το ενάμιση πόδι εκτός συνέχειας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ιράν: Χοσεΐνι, Πουραλιγκάντζι, Ρεζαεϊάν, Μοχαμάντι, Γκολιζαντέχ (77′ Γιάχανμπακς), Χατζισαφί (77′ Τοράμπι), Εζατολάχι (83′ Καρίμι), Νοορολάχι (77′ Τσεσμί), Αζμούν (68′ Ανσαριφάρντ), Ταρεμί.

Ουαλία: Χένεσι, Μίφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς (57′ Τζόνσον), Γουίλιαμς, Άμπαντου (77′ Άλεν), Ράμσεϊ (87′ Γουόρντ), Μπέιλ, Γουίλσον (57′ Τζέιμς), Μουρ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ