Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αργεντινή-Μεξικό: Αγώνας ζωής και θανάτου για την ”Albiceleste”

Σε λίγες ώρες η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει στο Lusail Iconic Stadium το Μεξικό, αγώνας ο οποίος μοιάζει σαν ένας πρόωρος τελικός για τον Messi και την παρέα του.

Πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο κύπελλο η Αργεντινή ήταν φαβορί για την κατάκτησή του. Όμως η διοργάνωση δεν ξεκίνησε όπως την περίμενε κανείς, καθώς η ”Albiceleste” βρέθηκε να χάνει στην πρεμιέρα από την Σαουδική Αραβία με 2-1. Πλέον η Αργεντινή βρίσκεται υπό πίεση, καθώς ψάχνει δύο νίκες για να συνεχίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μάλιστα το αποψινό ματς θα είναι ιστορικό για τον Messi καθώς θα πιάσει τον Diego Maradona σε συμμετοχές στο Παγκόσμιο κύπελλο με το εθνόσημο, ενώ αν σκοράρει θα τον πιάσει και στα τέρματα (8) και θα κυνηγήσει τον πρωτοπόρο Batistuta  ο οποίος έχει σκοράρει 10 γκολ σε Mudial.

Από την άλλη το Μεξικό, στην πρώτη αγωνιστική ήρθε ισόπαλο με την Πολωνία με το ματς να λήγει 0-0. Μεγάλος πρωταγωνιστείς ήταν ο Guillermo Ochoa ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Lewandowski και χάρισε 1 βαθμό στην ομάδα του ( αν και το ματς άξιζε να το κερδίσει το Μεξικό ).  Οι ”El Tri” θέλουν την νίκη για να αφήσουν εκτός την Αργεντινή και με νίκη στην επόμενη αγωνιστική κόντρα στους Σαουδάραβες θα εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου.

 

Προϊστορία:

31 φορές έχουν κονταριστεί συνολικά οι δύο ομάδες. Η Αργεντινή έχει 15 νίκες, το Μεξικό 4 και 12 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η Αργεντινή έχει 3/3 απέναντι στους Μεξικανούς, ενώ η ”Albiceleste” είναι αήττητη στα 10 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.

 

Ώρα έναρξής αγώνα:

21:00 ( ώρα Ελλάδας )

Στάδιο:

Lusail IconicStadium

 

Πιθανές ενδεκάδες:

Αργεντινή: Emiliano Martinez, Gonzalo Montiel, Nicolas Otamendi, Lisandro Martinez, Nicolas Tagliafico, Rodrigo De Paul, Enzo Fernandes, Leandro Paredes, Angel Di Maria, Lautaro Martinez, Lionel Messi

Προπονητής: Lionel Scaloni

 

Μεξικό: Guillermo Ochoa, Jorge Sanchez, Cesar Montes, Hector Moreno, Jesus Gallardo, Hector Herrera, Edson Alvarez, Luis Chavez, Hirving Lozano, Alexis Vega, Raul Jimenez

Προπονητής: Gerardo ”Tata” Martino

 

Διαιτησία:

Διαιτητής: Danielle Orsato

Βοηθός διαιτητή: Ciro Carbone

Βοηθός διαιτητή: Alessandro Giallatini

4ος βοηθός: Istvan Kovacs

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ