Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκη χρυσάφι για τα ‘Καγκουρό’, 1-0 την Τυνησία

Οι Αυστραλοί πήραν μεγάλη νίκη επί της Τυνησίας με 1-0, σκοράροντας και πάλι πριν το μισάωρο και έβαλαν γερές βάσεις για την διεκδίκηση ενός εισιτηρίου που οδηγεί στους ’16’.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Σε ένα ματς χωρίς ρυθμό και φάσεις οι Αυστραλοί ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στην πρώτη ουσιαστική φάση του παιχνιδιού, στο 23ο λεπτό. Έπειτα από ωραία ανάπτυξη και τελική σέντρα του Γκούντγουιν, ο Ντιουκ πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα του Ντάμεν, βάζοντας σε θέση οδηγού τα ‘Καγκουρό’, ενώ παράλληλα ο επιθετικός της Αυστραλίας έγινε ο πρώτος παίχτης στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο που σκοράρει και αγωνίζεται σε ομάδα β’ κατηγορίας (αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Ιαπωνίας). Οι Τυνήσιοι ανέβασαν μετά το γκολ που δέχθηκαν λίγο την απόδοση τους και πίεσαν για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Αρχικά στο 41′ ο Τζεμπαλί έκανε ωραία προσπάθεια και έδωσε στον Ντρέγκερ, ο οποίος εκτέλεσε από καλή θέση και είδε τον Σούταρ να κάνει σωτηρία προβολή και να βγάζει την μπάλα κόρνερ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι Αφρικανοί έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους, όταν και πάλι από γύρισμα του Τζεμπαλί, ο Μσακνί αστόχησε ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι και έτσι οι Αυστραλοί πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Στην επανάληψη η ομάδα που πάλεψε, έχασε ευκαιρίες και ήταν διαρκώς στο προσκήνιο ήταν η Τυνησία, η οποία έψαξε έως και το τελευταίο λεπτό απεγνωσμένα να βρει το γκολ αλλά δεν τα κατάφερε, με τους Αυστραλούς να κρατάνε εν τέλει αυτό το ‘χρυσό’ 1-0. Έπειτα από ένα τέταρτο στο οποίο η Αυστραλία είχε ισορροπήσει το παιχνίδι και είχε διαχειριστεί την πίεση που δεχόταν, βγήκε στην κόντρα και έχασε ευκαιρίες, πρώτα με τον Γκούντγουιν και έπειτα με τον Λέκι, ο οποίος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να σκοράρει έπειτα από γύρισμα του ΜακΚλάρεν, ενώ οι Τυνήσιοι ανέβασαν ‘στροφές’ από το 70′ και έπειτα, απείλησαν με τους Μσακνί και Καζρί, ωστόσο τόσο η Αυστραλική άμυνα όσο και ο Μάθιου Ράιαν ήταν πάντα σε ετοιμότητα και αποσοβούσαν τους κινδύνους, με το τελικό σκορ να μην αλλάζει και την Αυστραλία να φτάνει σε αυτή την πολύτιμη νίκη.

Σε ένα ματς το οποίο σε γενικές γραμμές δεν είχε και πολλά να δείξει, οι Αυστραλοί εκμεταλλεύτηκαν το καλό τους πρώτο ημίχρονο και χάρις το γκολ του Ντιουκ έφτασαν στην νίκη και στο πρώτο τους ‘τρίποντο’, με την Τυνησία να μένει στον ένα βαθμό και να είναι πλέον πολύ κοντά στο αποκλεισμό. Οι Αφρικανοί πάλεψαν και διεκδίκησαν έως το φινάλε κάτι θετικό από το ματς, αλλά δυστυχώς για εκείνους δεν τα κατάφεραν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Τυνησία: Ντάμεν, Μπρον (73′ Κεσχρίντα), Μεριά, Ταλμπί, Ντρέγκερ (46′ Σασί), Σκιρί, Λαϊντουνί (67′ Καζρί), Αμπντί, Σλιτί, Τζεμπαλί (73′ Κενίσι), Μσακνί.

Αυστραλία: Ράιαν, Κάρατσιτς (75′ Ντέγκενεκ), Σούταρ, Ρόουλς, Μπέιτς, Μόι, Ιρβάιν, Λέκι (85′ Μπάκους), Γκούντγουιν (85′ Μάμπιλ), ΜακΓκρι (64′ Χρούστιτς), Ντιουκ (64′ ΜακΚλάρεν).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ