Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βραζιλία-Ελβετία: Με λυτρωτή τον Casemiro πέρασε στους ”16” η ”Σελεσάο”

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ανάμεσα στην Βραζιλία και την Ελβετία με την ‘’Σελεσάο’’να παίρνει την νίκη με 1-0. Με την νίκη αυτή περνάει στους ”16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ έκανε και ρεκόρ με 17 συνεχόμενες νίκες σε φάση ομίλων.

 

Σήμερα Δευτέρα 29/11 η Βραζιλία αντιμετώπισε την Ελβετία στο στάδιο Stadium 974, με τις ομάδες να ψάχνουν την νίκη που θα τους έδινε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κύπελου. Συνολικά η Βραζιλία ήταν καλύτερη στο ματς, δημιούργησε ευκαιρίες, πέτυχε ένα γκολ, ενώ ποιο πριν, σωστά της ακυρώθηκε ένα γκολ.

 

Ο αγώνας:

Στο πρώτο μέρος η Βραζιλία ήταν ελαφρός καλύτερη από την Ελβετία από την αρχή προσπαθούσε να ”σπάσει” την άμυνα των Ελβετών ενώ στο 20’ λεπτό, έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Richarlison  για εκατοστά δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα έπειτα από σέντρα του Paqueta.

Η σημαντικότερη ευκαιρία της ”Σελεσάο” ήρθε στο 27’ λεπτό όταν ο Raphinha έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα στον Vinicius ο οποίος σούταρε με την μία αλλά ο Sommer, με μία φανταστική απόκρουση, έστειλε την μπάλα σε κόρνερ. Η Ελβετία προσπάθησε να πατήσει στην περιοχή των Βραζιλιάνων χωρίς να έχουν αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές αφού συναντούσαν στον δρόμο τους την άμυνα των Βραζιλιάνων και συγκεκριμένα τον Thiago Silva ο οποίος πάντα καθάριζε στην άμυνα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία αλλαγή για τους Βραζιλιάνους. Ο Tite έβαλε στην θέση του Paqueta τον Rodrygo με σκοπό α βελτιώσει την ομάδα του κάτι που το κατάφερε. Η ”Σελεσάο” ανέβασε τις γραμμές της και στο 56’ λεπτό παραλίγο να φτάνανε στο γκολ όμως και πάλι ο Richarlison για, δεύτερη φορά, δεν κατάφερε να βρει την μπάλα έπειτα από εκπληκτική σέντρα του Vinicius με το εξωτερικό. Στο 65’ λεπτό η Βραζιλία έφτασε στο γκολ με τον Vinicius, γκολ το οποίο σωστά ακυρώθηκε καθώς στην αρχή της φάσης ο Richarlison ήταν καθαρά σε θέση οφσάιντ. Η πίεση των Βραζιλιάνων ήταν όλο και περισσότερη και το γκολ φαινόταν πως δεν θα αργούσε να έρθει. Και τελικά ήρθε η ”λύτρωση” των Βραζιλιάνων στο 83’ λεπτό με ένα πανέμορφο γκολ από τον Casemiro ο οποίος με ένα σουτ-βολίδα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα είχαν και ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ πρώτα στο 87’ λεπτό, με τον Rodygo, όταν βρέθηκε σε θέση βολής από τα αριστερά, βρήκε το σουτ, αλλά ο Sommer έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στις καθυστερήσεις, σε μία αντεπίθεση των Βραζιλιάνων, ο Vinicius βρήκε τον και πάλι με τον Rodrygo, ο οποίος επιχείρησε να κάνει σουτ, όμως την τελευταία στιγμή ο Akanji με τάκλιν έδιωξε την μπάλα.

 

Δήλωση του Casemiro:

Έπειτα από το τέλος του αγώνα ο σκόρερ Casemiro έκανε την εξής δήλωση:

”Νομίζω ότι ήταν ένα περίπλοκο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, είναι πολύ δύσκολο να παίξεις απέναντί ​​της”.

”Ξέραμε ότι δεν θα ήταν απλώς ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά ένας δύσκολος όμιλος στο σύνολό του, αλλά τα καταφέραμε”.

”Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ, αλλά πιο χαρούμενος που μπορώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου”.

”Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως και με τη Σερβία, που ήταν επίσης δύσκολο”.

”Το κλειδί ήταν η υπομονή. Είναι επίσης σημαντικό ότι δεν έχουμε δεχθεί γκολ ακόμα, αυτό είναι πολύ σημαντικό.”

”Τώρα είναι ώρα να ξεκουραστούμε και να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι”.

 

Με αυτήν την Νίκη η Βραζιλία εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Την 3η και τελευταία αγωνιστική την φάσης των ομίλων η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει το Καμερούν ενώ η Ελβετία την Σερβία ( και οι δύο αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 2/12 ).

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Βραζιλία: Alisson Becker, Eder Militao, Marquinhos, Thiago Silva, Alex Sandro(86’ Alex Telles), Fred(58’ Bruno Guimaraes), Casemiro, Lucas Paqueta(46’ Rodrygo), Raphinha(73’ Antony), Richarlison(73’ Gabriel Jesus), Vinicius Junior

Προπονητής: Tite

 

Ελβετία: Yann Sommer, Ricardo Rodriguez, Nico Elvedi, Manuel Akanji, Silvan Widmer(86’ Fabian Frei), Granit Xhaka, Remo Freuler, Ruben Vargas(59’ Edimilson Fernandes), Djibril Sow(76’ Michel Aebischer), Fabian Rieder(59’ Renato Steffen), Breel Embolo(76’ Haris Seferovic)

Προπονητής: Murat Yakin

 

Στάδιο:

Stadium 974

 

Διαιτησία:

Διαιτητής: Ivan Arcides Barton Cisneros

Βοηθός Διαιτητή: DavidMoran

Βοηθός Διαιτητή: Zachari Zeegelaar

4ος Βοηθός: Said Martinez

 

 

Αναλυτικά η βαθμολογία του 7ου ομίλου

  1. Βραζιλία 6β
  2. Ελβετία 3β
  3. Καμερούν 1β
  4. Σερβία 1β

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ