Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ένας 23χρονος την οδηγεί στην φάση των “16”

Η Ολλανδία πήρε μια εύκολη νίκη απέναντι στους διοργανωτές του Μουντιάλ. Έτσι κατέκτησε την 1η θέση του ομίλου με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Χάκπο.

Το ματς άρχισε με τους Ολλανδούς να έχουν, όπως αναμενόταν την κατοχή, και να προσπαθούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Κατάρ. Ο Ντεπάι και ο Μπλιντ απείλησαν αρχικά στο 4ο,14ο και 26ο λεπτό αντίστοιχα. Ο Κόντι Χάκπο σκοράρει ξάνα για την Ολλανδία και της δίνει το προβάδισμα στο 26ο λεπτό. Με την εκκίνηση του 2ου μέρους ο Ντε Γιονγκ βρήκε δίχτυα και έκανε το 2-0 για τους Οράνιε. Στο 68‘ ο Μπέργκχαους έκανε το 3-0 έπειτα από ωραιά συνεργασία των Ολλανδών. Το γκολ, δυστύχως για εκείνον και την Ολλανδία, ακυρώθηκε καθώς υπήρξε χέρι στο κοντρόλ της μπάλας από τον Χάκπο στην αρχή της φάσης. Τέλος στο 90+2 ο Μπέργκχαους έκανε ένα ωραίο σουτ αλλά το δοκάρι του στέρησε το γκολ.

Οι συνθέσεις 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φαν Χάαλ) Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Ντάμρις, Ντε Ρουν (Κουπμάινερς), Ντε Γιονγκ (Τέιλορ), Μπλιντ, Κλάασεν (Μπέργκχαους), Ντεπάι (Γιάνσεν), Χάκπο (Βέγκχορστ)

ΚΑΤΑΡ (Σάντσες) Μπάρσαμ, Αχμέντ, Χασάν, Κούκι, Μιγκέλ, Μοχάμαντ (Κόντερ), Αλ Χάιντος (Ασσαντάλα), Μαντίμπο (Μπουντιάφ), Χάτεμ (Αλαελντίν) , Αφίφ, Αλί (Μουντάρι)

Μετά το τέλος των βραδινών αγώνων οι Ολλανδοί θα μάθουν τον αντίπαλο τους για την φάση των 16. Οι πιθανοί αντίπαλοι είναι η Αγγλία, οι ΗΠΑ, το Ιράν και η Ουαλία. 

 

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ