Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Με “χρυσό” γκολ του Πούλισικ στους 16

Ένα γκολ του Πούλισικ ήταν αρκετό για να δώσει στις ΗΠΑ τη νίκη και παράλληλα τη πρόκριση για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πίσω από την Αγγλία. Επόμενη αντίπαλος για τους Αμερικανούς η Ολλανδία στη φάση των 16 το Σάββατο στις 17:00.

Ο Αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών να μπαίνει πιο δυνατά δείχνοντας ότι έψαχνε τη νίκη που θα τους έδινε και παράλληλα τη πρόκριση. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 12ο λεπτό όταν ο Άνταμς έπιασε τη κεφαλιά αλλά νικήθηκε από το τερματοφύλακα του Ιράν. Όσο περνούσε ο χρόνος οι Αμερικανοί ανέβαζαν τα ποσοστά κατοχής της μπάλα υποχρεώνοντας τους Ιρανούς να οπισθοχωρούν ακόμη περισσότερο στο γήπεδο. Ωστόσο οι προσπάθειες του Γουέα τόσο στο 28ο όσο και στο 33ο λεπτό κατέληξαν άουτ. Εντέλει το γκόλ για του παίκτες του  Μπερχάλτερ ήρθε στο 38ο λεπτό. Ο  Ντεστ έκανε τη κίνηση από δεξιά στην πλάτη της άμυνας και με το κεφάλι τροφοδότησε τον Κρίστιαν Πούλισικ ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ. Πάντως ο σκόρερ των Αμερικανών στάθηκε άτυχος καθώς στη φάση του γκολ συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακα του Ιράν με αποτελέσμα να αποχωρήσει τραυματίας στο ημίχρονο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Κειρόζ προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά το μόνο που πέτυχαν ήταν ένα σουτ του Εζατολαχί χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα. Στη συνέχεια όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε κάτι που βόλευε τους Αμερικανούς. Οι Ιρανοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να απειλήσουν με μία κεφαλιά ψαράκι του Πουραλικανζί στο 93ο λεπτό που πέρασε λίγο άουτ. Δεν άλλαξε κάτι άλλο στο παιχνίδι και το σφύριγμα της λήξης από το Λαόθ έστειλε τις ΗΠΑ στους 16 του Μουντιάλ.

Οι Συνθέσεις

Iράν (Κάρλος Κεϊρόζ ): Μπεϊρανβάντ- Ρεζαϊάν, Χοσεϊνί, Πουραλιγκάνζι, Μοχαμάντι (45+2′ Καρίμι)- Εζατολάχι, Νουρουλάχι (71′ Τοραμπί), Χατζισαφί (71′ Τζαλαλί), Ταρεμί, Γκολιζαντέχ (77′ Ανσαριφάρντ), Αζμούν (46′ Γκόντος)

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπεράλτερ ): Τέρνερ- Ντεστ (82′ Μουρ), Ριμ, Κάρτερ, Βίκερς, Ρόμπινσον- ΜακΚένι (65′ Ακόστα), Άνταμς- Μούσα, Γουεά (82′ Ζίμερμαν), Πούλισικ (46′ Άαρονσον) -Σάργκεντ (77′ Ράιτ)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ