Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τέλος από την Ferrari o Binotto

Μετά από εβδομάδες εικασιών για το μέλλον του, η Ferrari εξέδωσε μια δήλωση την Τρίτη επιβεβαιώνοντας ότι είχε αποδεχτεί την απόφαση του Binotto να παραιτηθεί. Ο Ιταλός θα παραμείνει στο τιμόνι της Scuderia μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ ο αντικαταστάτης του θα ανακοινωθεί με το νέο έτος.

Ο Binotto δήλωσε ότι μετάνιωσε που έπρεπε να φύγει από την ομάδα, αλλά θεώρησε ότι ήταν το καλύτερο για το Maranello.

«Με τη λύπη που συνεπάγεται αυτό, αποφάσισα να ολοκληρώσω τη συνεργασία μου με τη Ferrari», είπε.

«Φεύγω από μια ομάδα που αγαπώ, στην οποία είμαι μέλος εδώ και 28 χρόνια, με τη γαλήνη που πηγάζει από την πεποίθηση ότι έχω καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχω τους στόχους που τέθηκαν».

«Φεύγω από μια ενωμένη και αναπτυσσόμενη ομάδα. Μια δυνατή ομάδα, έτοιμη, είμαι σίγουρος, να πετύχει τους υψηλότερους στόχους, στους οποίους εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Νομίζω ότι είναι σωστό να κάνουμε αυτό το βήμα αυτή τη στιγμή ως όσο δύσκολη ήταν αυτή η απόφαση για μένα».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στη Gestione Sportiva που μοιράστηκαν μαζί μου αυτό το ταξίδι, φτιαγμένο από δυσκολίες αλλά και μεγάλη ικανοποίηση».

Η κίνηση του Binotto έρχεται στο τέλος μιας μέτριας σεζόν, όπου η Ferrari είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Στην αρχή της σεζόν η Ferrari με δυο σερί νίκες θεωρούνταν ο βασικός αντίπαλος της Red Bull, όμως προβλήματα αξιοπιστίας και λάθη στρατηγικής προκάλεσαν ερωτήματα σχετικά με το εάν η Ferrari χρειαζόταν ή όχι αλλαγές.

Οι φήμες για το μέλλον του Binotto εμφανίστηκαν πριν από το φινάλε της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι, με το αφεντικό της ομάδας της Alfa Romeo, Fred Vasseur, να συνδέεται ως πιθανός αντικαταστάτης του.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Mattia για τις πολλές σπουδαίες συνεισφορές του εδώ και 28 χρόνια με τη Ferrari και ιδιαίτερα που οδήγησε την ομάδα πίσω σε μια θέση ανταγωνιστικότητας κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους», δήλωσε ο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna.

«Ως αποτέλεσμα, είμαστε σε μια ισχυρή θέση να ανανεώσουμε την πρόκλησή μας, πάνω από όλα για τους καταπληκτικούς οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο, να κερδίσουμε το απόλυτο έπαθλο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλοι εδώ στη Scuderia και στην ευρύτερη κοινότητα της Ferrari εύχονται στον Mattia καλή επιτυχία».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ