Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ουαλία-Αγγλία: Θριάμβευσαν οι Άγγλοι στο Βρετανικό ντέρμπι

Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε στο στάδιο Ahmad Bin Ali Stadium η αναμέτρηση μεταξύ Ουαλίας και Αγγλίας με τα ”λιοντάρια” να παίρνουν την νίκη με 3-0, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Marcus Rashford και μαζί ένα εισιτήριο για τους ”16” του Παγκοσμίου κυπέλου.

 

Σήμερα, 29/11, η Ουαλία αναμετρήθηκε με την Αγγλία για την 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου κυπέλου. Η Άγγλοι έδειξαν από νωρίς της διαθέσεις τους, ιδιαίτερα στο 2ο ημίχρονο, πιέζοντας συνεχώς τους Ουαλούς  χωρίς να τους αφήνουν να ανασάνουν καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα.

 

Ο αγώνας:

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Αγγλία να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για γκολ μόλις στο 10λεπτό, με τον Rashford, έπειτα από μία κάθετη του Kane,  να μην μπορεί να κερδίσει σε τετ-α-τετ τον Ward. Ο Ουαλός  τερματοφύλακας, ο οποίος έπαιζε στην θέση του τιμωρημένου Hennessey, έκανε κάποιες σωτήριες επεμβάσεις όμως η συνολική εικόνα της Ουαλίας ήταν αρκετά κακή. Η Αγγλία σε όλον το πρώτο μέρος δημιούργησε αρκετές διαδοχικές φάσεις χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει καθώς πάντα έπεφτε στο αμυντικό τείχος των Ουαλών. Μόνο στο 38’ λεπτό κατάφεραν να τρυπήσουν την άμυνα των Ουαλών αλλά το σουτ του Foden έφυγε άουτ.

Στο 2ο μέρος τα ”λιοντάρια” του Southgate μπήκαν αποφασισμένα, με σκοπό πάρουν το εισιτήριο για τους 16 του Παγκοσμίου κυπέλου. Και 2 λεπτά ήταν αρκετά για να το καταφέρουν. Πρώτα στο 50’ όταν ο Rashford με απευθείας εκτέλεση φάουλ, κέρδισε τον Ward ανοίγοντας λογαριασμό για τους Άγγλους, ενώ 1 λεπτό αργότερα ο φορ της Manchester United έκλεψε την μπάλα, για να ακολουθήσει η ασίστ του Harry Kane και το γκολ του Phil Foden για το 2-0.  Η Ουαλοί, μετά από αυτό το σοκ που δέχτηκαν προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά ούτε το σουτ του James, το οποίο κατέληξε άουτ, ούτε το σουτ του Moore, το οποίο απέκρουσε ο Pickford, κατέληξαν στα δίκτυα. Στο 60’ λεπτό ο Southgate προχώρησε σε αλλαγές με σκοπό να ξεκουράσει κάποιους βασικούς παίχτες και 8 λεπτά αργότερα, στο 68’ λεπτό ήρθε το 3ο γκολ για τους Άγγλους με τον Trippier να   βγάζει μία εξαιρετική πάσα στον Rashford, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, και έπειτα από μία καταπληκτική ατομική ενέργεια σκόραρε το 3-0 για τους Άγγλους και 2ο προσωπικό του γκολ. Με αυτό το γκολ οι Άγγλοι κλείδωσαν την νίκη τους και εξασφάλισαν το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση της διοργάνωσης ενώ πήραν και την πρώτη θέση του 2ου ομίλου. Μάλιστα είχαν ευκαιρίες και για 4ο γκολ, το οποίο δεν ήρθε ποτέ, με τους Ουαλούς να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πίεση των Άγγλων.

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Αγγλία: Jordan Pickford, Kyle Walker(57’ Trent Alexander Arnold), John Stones, Harry Maguire, Luke Shaw(65’ Kieran Trippier), Jordan Henderson, Declan Rice(58’ Kalvin Phillips), Jude Bellingham, Phil Foden, Harry Kane(57’ Callum Wilson), Marcus Rashford(76’ Jack Grealish)

Προπονητής: Gareth Southgate

 

Ουαλία: Danny Ward, Neco Williams(36’ Conor Roberts), Chris Mephan, Joe Rodon, Ben Davies(59’ Joe Morrell), Aaron Ramsay, Ethan Ampadu, Joe Allen(81’ Rubin Colwill), Gareth Bale(46’ Brennan Johnson), Kieffer Moore, Daniel James(77’ Harry Wilson).

Προπονητής: Robert Page

 

Στάδιο:

Ahmad Bin Ali Stadium

 

Διαιτησία:

Διαιτητής: SlavkoVincic

Βοηθός διαιτητή: Tomaz Klancnik

Βοηθός διαίτητή: Andraz Kovacic

4ος βοηθός: Yoshimi Yamashiots

VAR: Marco Fritz

 

Αναλυτικά η βαθμολογία του 2ου ομίλου

  1. Αγγλία 7β
  2. ΗΠΑ 5β
  3. Ιράν 3β
  4. Ουαλία 1β

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ