Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ: Όταν άλωσε το Λονδίνο (video)

Σαν σήμερα ο ΠΑΟΚ πετύχαινε μια από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες στην ευρωπαϊκή του ιστορία.

Ήταν 30 Νοεμβρίου 2011, όταν ο ΠΑΟΚ πήγε στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν και έριξε στο καναβάτσο τη σπουδαία Τότεναμ, των μεγάλων αστέρων.

Χωρίς τους Βιεϊρίνια και Λίνο, με τον Σταφυλίδη να αποβάλεται πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Κοντρέρας να σώζει με αυτοθυσία πάνω στη γραμμή στο 1-2, και να τραυματίζεται, “γράφοντας” την τελευταία του εμφάνιση με την ασπρόμαυρη φανέλα, ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία στο Λονδίνο για δεύτερο φορά, αποκλείοντας την Τότεναμ.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε γρήγορα με γκολ του Σαλπιγγίδη και του Αθανασιάδη, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Μόντριτς μείωσε με άδικο πέναλτι, που σήμανε και την αποβολή του Σταφυλίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, αν και με 10, ο ΠΑΟΚ ήταν πραγματικό λιοντάρι, πήρε το διπλό και στην τελευταία αγωνιστική έφτανε μια ισοπαλία με σκορ 1-1 για να περάσει μαζί με την Ρούμπιν Καζάν στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας (81’ Τσιρίλο), Σταφυλίδης, Γκαρσία, Φωτάκης, Λαζάρ (84’ Αρίας , Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (62’ Σνάουτσνερ), Αθανασιάδης.

Τότεναμ: Γκόμεζ, Τσόρλουκα, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Ρόουζ (69’ Μπέιλ), Λίβερμορ, Πίεναρ (67’ Ουόκερ), Μόντριτς, Λένον, Κέιν (71’ Φαλκέ), Ντεφόου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ