Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στους ’16’ η Κροατία, άφησε εκτός το Βέλγιο

Η Κροατία έκανε την δουλειά της και πήρε τον βαθμό από την αναμέτρηση με τους Βέλγους, οι οποίοι στο δεύτερο μέρος ανέβασαν ταχύτητα και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τον μοιραίο (όπως αποδείχθηκε) Λουκάκου, ωστόσο δεν βρήκαν ποτέ το γκολ και γύρισαν πρόωρα ‘σπίτι’, σηματοδοτόντας παράλληλα το τέλος της χρυσής αυτής ‘φουρνιάς’!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Σε ένα πρώτο μέρος στο οποίο δεν έγινε καμία τελική στην εστία και που θα ξεχαστεί γρήγορα, οι Βέλγοι κατάφεραν και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις με τους Καράσκο και Μέρτενς, ωστόσο οι προσπάθειες του αν και θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη κατάληξη ήταν ελλιπές, με τους Κροάτες να έχουν τεράστια ευκαιρία στο τέταρτο για να βρουν δίχτυα, όταν καταλογίστηκε υπέρ τους πέναλτι, το οποίο μετ’ έπειτα ακυρώθηκε με την χρήση VAR για οφσάιντ στον Ντέγιαν Λόβρεν στην αρχή της φάσης. Οι Κροάτες από εκείνο το σημείο και έπειτα είχαν τον έλεγχο και προς το τέλος του πρώτου μέρους έχασαν διπλή ευκαιρία με τους Πέρισιτς και Γιουράνοβιτς, ωστόσο και οι δύο από πλεονεκτική θέση αστόχησαν, στέλνοντας έτσι το ματς στην ανάπαυλα σε απόλυτη ισορροπία.

Στην επανάληψη ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έριξε στο ματς τον Λουκάκου, προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και να βρει το γκολ, πίεσε, έχασε ευκαιρίες, ωστόσο ο επιθετικός της Ίντερ έγινε ο μοιραίος των Βέλγων και οι ‘Κόκκινοι Διάβολοι’ αποχαιρέτησαν πρόωρα την διοργάνωση. Το ματς είχε ωραίο ρυθμό και αυτό φρόντισε να επιβεβαιωθεί από τα πρώτα κιόλας λεπτά, αφού οι μεν Βέλγοι έχασαν μία καλή ευκαιρία με τον Λουκάκου, ενώ οι δε Κροάτες απείλησαν με την σειρά τους με τον Κόβατσιτς, με τους δύο γκολκίπερ να λένε ‘όχι’ στις προσπάθειες των αντιπάλων τους. Στο 54′ ο Κουρτουά νίκησε τους Μπρόζοβιτς και Μόντριτς και κράτησε όρθιο το Βέλγιο, για να πάρει την σκυτάλη στη συνέχεια ο Λουκάκου και να ξεκινήσει να αστοχεί. Αρχικά στο 60′ ο θηριώδης επιθετικός έστειλε την μπάλα στο δοκάρι σε κενή εστία, ενώ στο 63′ και πάλι σε κενή εστία δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του! Προς το φινάλε ο Ντάλιτς έριξε στο παιχνίδι παίχτες με αμυντικούς προσανατολισμούς προκειμένου να θωρακίσει τα μετόπισθεν του, κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό, ωστόσο οι Βέλγοι βρήκαν τον τρόπο να απειλήσουν ξανά και στο 86′ έχασαν νέα ευκαιρία με τον Λουκάκου να μην καταφέρνει να σκοράρει με τακουνάκι, ενώ στο 90′ ο Λιβάκοβιτς πρόλαβε και σταμάτησε τον επιθετικό της Ίντερ ο οποίος και πάλι είχε καλές προϋποθέσεις μπροστά του, με το τελικό σφύριγμα του Άντονι Τέιλορ να στέλνει την ‘Χρβάτσκα’ στους ’16’ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τους Βέλγους ‘σπίτι’.

Σε ένα ματς με ένα πολύ ωραίο και γρήγορο δεύτερο ημίχρονο, οι Κροάτες άντεξαν την πίεση και με λίγη τύχη παραπάνω πήραν την πρόκριση από τον όμιλο παρέα με το εκπληκτικό Μαρόκο, αφήνοντας έξω το Βέλγιο, στο οποίο έβαλαν τέλος στην εκπληκτική του ‘φουρνιά’, η οποία κατάφερε και κατέκτησε ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (90+2′ Μάγερ), Κράμαριτς (64′ Πάσαλιτς), Λιβάγια (64′ Πέτκοβιτς), Πέρισιτς.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Ντεντόνκερ (72′ Τίλεμανς), Αλντεβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μενιέ (87′ Ε. Αζάρ), Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Καστάνιε, Τροσάρ, Μέρτενς (46′ Λουκάκου), Καράσκο (72′ Ντοκού).

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ