Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καμερούν-Βραζιλία: Τα ”αδάμαστα λιοντάρια” μας αποχαιρετούν με νίκη

Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε στο στάδιο Lusail International Stadium ο αγώνας μεταξύ Καμερούν και Βραζιλίας με τα ”αδάμαστα λιοντάρια” να παίρνουν στο τέλος την νίκη και να αποχαιρετούν την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι ψηλά.

 

Ο αγώνας:

Στο πρώτο ημίχρονο η Βραζιλία ήταν καλύτερη, είχε την κατοχή της μπάλας και απειλούσε συνεχώς την άμυνα των Καμερουνέζων. Στο 14’ λεπτό ήρθε η πρώτη σημαντική στιγμή του αγώνα, όταν ο Martinelli ,έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Fred, χτύπησε την μπάλα με τον κεφάλι αλλά ο τερματοφύλακας του Καμερούν, Devis Epassy, απέκρουσε την μπάλα και απομάκρυνε δίνοντας κόρνερ για την Βραζιλία. Η ”Σελεσάο” δεν σταμάτησε να απειλή, έχοντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Martinelli με μία όμορφη ατομική ενέργεια από τα δεξιά κατάφερε να βρει το σουτ όμως ο Epassy και πάλι τον σταμάτησε. Η σημαντικότερη ευκαιρία των Καμερουνέζων ήταν στο 45+4 όταν ο Aboubakar έβγαλε σέντρα και ο Mbeumo με σκαστή κεφαλιά ανάγκασε τον Ederson να πραγματοποιήσει μία απίθανη επέμβαση.

Στο 2ο μέρος και πάλι η Βραζιλία ήταν ανώτερη, αν και την πρώτη φάση του ημιχρόνου την είχαν οι Καμερουνέζοι όταν στο 51′ λεπτό, ο Aboubakar και πάλι, έκανε ένα γυριστό σουτ το οποίο κατέληξε άουτ. Η ”Σελεσάο” απάντησε με απανωτά σουτ από τους Martinelli, Militao και Antony, στο 55’, 57’ και 58’ λεπτό αντίστοιχα, χωρίς να μπορέσουν να κερδίσουν τον Epassy, ο οποίος έκανε το παιχνίδι της ζωής του. Μετά το 60’ λεπτο  ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λόγο των αλλαγών, χωρίς να υπάρχει κάποια σημαντική ευκαιρία για την δύο ομάδες. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ήρθε το νικητήριο γκολ από τον Vincent Aboubakar ο οποίος, έπειτα από σέντρα ακριβείας από τον Mbekeli, με απίστευτη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του.

 

Βραζιλία και Ελβετία συνεχίζουν στου ”16” του Παγκοσμίου κυπέλλου ενώ Σερβία και Καμερούν αποχαιρετούν τον Κατάρ.

Στις 5 Δεκεμβρίου η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει την Κορέα ενώ στις 6 Δεκεμβρίου, η Ελβετία θα αναμετρηθεί με την Πορτογαλία.

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Καμερούν: Devis Epassy, Collins Fai, Christopher Wooh, Enzo Ebosse, Nouhou Tolo, Pierre Kunde(68’ Olivier Ntcham), Frank Anguissa, Bryan Mbeumo(64’ Karl Toko Ekambi), Eric Maxim Choupo-Moting, Nicolas Moumie Ngamaleu(86’ Jerome Mbekeli), Vincent Aboubakar

Προπονητής: Rigobert Song

 

Βραζιλία: Ederson Mores, Dani Alves, Eder Militao, Bremer, Alex Telles(54’ Marquinhos), Fabinho, Fred(79’ Bruno Guimaraes), Gabriel Martinelli, Rodrygo(55’ Everton Ribeiro), Antony(79’ Raphinha), Gabriel Jesus(64’ Pedro)

Προπονητής: Tite

 

Στάδιο:

Lusail Iconic Stadium

 

Διαιτησία:

Διαιτητής: Ismail Elfath

Βοηθός Διαιτητή: Kyle Atkins

Βοηθός Διαιτητή: Corey Parker

4ος Βοηθός: Ma Ning

VAR: Alejandro Hernandez

 

Αναλυτικά η βαθμολογία του 7ου ομίλου

  1. Βραζιλία 6β
  2. Ελβετία 6β
  3. Καμερούν 4β
  4. Σερβία 1β

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ