Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ποδόσφαιρο στη σφαίρα του απίθανου

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ που παρακολουθούμε είναι πολλά αυτά που μας έχουν τραβήξει την προσοχή,αλλά υπάρχει κάποιος ο οποίος έχει κλέψει την παράσταση.

Μιλάμε φυσικά για το Κιλιάν Εμπαπέ που πέρα από το ρεκόρ του Πελέ με τα 7 γκολ πριν τα 24 που σμπαράλιασε,κάνει και άλλα καταπληκτικά μέσα στο γήπεδο.Αφού ειναι:

  • Πρώτος σκόρερ του τουρνουά 

Ο Εμπαπέ έχει 5 γκολ σε 4 αγώνες.Τα 4 εξ’ αυτών σημειώθηκαν σε ζευγάρια (2 με τη Δανία,2 με την Πολωνία) και ένα στον εναρκτήριο αγώνα των τρικολόρ στη διοργάνωση (Αυστραλία).

  • Πρώτος σε τελικές γενικά και στο στόχο 

Ο Γάλλος είναι ο πρώτος σε τελικές σε όλο το τουρνουά και ειδικότερα σε αυτές που κατέληξαν στο στόχο με 20.Ο αριθμός αυτός είναι εξωφρενικός αν σκεφτούμε ότι ο Εμπαπέ έχει παίξει 297 από τα προσφερόμενα 360 λεπτά στο τουρνουά.Το ίδιο συμβαίνει και με τον μέσο όρο τελικών ανά αγώνα που με βάση τους παραπάνω αριθμούς κυμαίνεται στο εξωπραγματικό 6,06.

  • Πρώτος σε ενέργειες στην περιοχή 

Το υπερόπλο του Ντιντιέ Ντεσάμπ οφείλει όλα τα παραπάνω κυρίως αυτό γεγονός πως πατάει πάρα πολύ περιοχή καταστρέφοντας οποιαδήποτε προσπάθεια των αντιπάλων να τον κρατήσουν μακρια από αυτή.Ο επιθετικός της PSG έχει μπει με τη μπάλα στο “κουτί” 14 φορές παρότι οι συμπαίκτες του τον βρίσκουν μακριά από αυτό και συνήθως “ασφυκτικά” μαρκσρισμένο.

Από ότι φαίνεται ο Εμπαπέ έχει μπει σε mode κατάκτησης Παγκοσμίου Κυπέλλου θέλοντας να “ξεπλύνει” και τη “ντροπη” του χαμένου πέναλτι στο περασμένο EURO.

Θα μπορέσει άραγε κάποιος να σταματήσει τον πυραυλοκίνητο Γάλλο;;

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ