Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Διέλυσε» τον Άρη ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ!

Ο Δικέφαλος περιόρισε τον Άρη στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξε το ποδόσφαιρο του και πήρε την μεγάλη και ιστορική νίκη, με 9-0 για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι «Ισόβιες Πρωταθλήτριες» μπήκαν πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση, με την Βαρδαλή στο 4’ να κάνει το 1-0 για τον ΠΑΟΚ Morris με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα, η Γιαννακά με την Ακίντα είχαν μία πολύ ωραία συνεργασία, η τελευταία επιχείρησε μία σέντρα σουτ με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Στο 16’ ο Δικέφαλος διπλασίασε τα τέρματα του, με την Ακίντα να κάνει μια χαμηλή παράλληλη μπαλιά και την Καλέση να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Τέσσερα λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ Morris «χτύπησε ξανά», η Μήτκου έκανε μία υπέροχη κάθετη μπαλιά και η Μπασούρη με μία εξίσου φοβερή λόμπα έκανε το 3-0. Ο Δικέφαλος είχε μια καθολική επιθετική προσέγγιση, με τον Άρη να βρίσκεται στο δικό του μισό και να αμύνεται. Οι «ασπρόμαυρες» προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα απέναντι σε μία ομάδα που έκανε άμυνα.

Στο 22’ Η Γιαννακά με μία ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά και κόψιμο στο πέναλτι μοίρασε στην Ακίντα, η οποία σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ενώ στο 27’ οι «ασπρόμαυρες» απείλησαν και πάλι, η Γιαννακά με μία κάθετη πάσα βρήκε την Μπασούρη και αυτή πάτησε περιοχή, όμως αστόχησε σε τετ α τετ. Μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου η εικόνα του αγώνα έμεινε ίδια και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 3-0.

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρηση ο Δικέφαλος μπήκε εξίσου δυνατά και συνέχισε να κρατά τα ινία του παιχνιδιού. Μόλις στο 46΄ η Ακίντα με μία ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά βρήκε με παράλληλη σέντρα την Καλέση, αυτή σούταρε και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι. Ωστόσο, τρία λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ Morris έκανε το 4-0, η Γκούνη έπαιξε κάθετα για την Γιαννακά εκείνη πήρε την δεξιά πλευρά και σέντραρε παράλληλα με την Καλέση να σκοράρει και πάλι. Στο 55’ η Καλέση με μία όμορφη κάθετη βρήκε την Μήτκου, αυτή με την σειρά της πέρασε την τερματοφύλακα και σε κενή εστία έκανε το 5-0 για τον ΠΑΟΚ Morris. Στο 61΄ ο δείκτης του σκορ πήγε στο 6-0, με την Καλέση να κάνει χατ τρικ μετά από πάσα της Ακίντα. Στο 65’ έγινε η πρώτη αλλαγή για τον Δικέφαλο, η Σιδηροπούλου πέρασε στην θέση της Μπασούρη.

Μέχρι το 70’ υπήρξε καταιγισμός ευκαιριών με τις Ακίντα και Βαρδαλή να πραγματοποιούν ωραίους συνδυασμούς και να παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο. Στο 73’ πραγματοποίηθηκε διπλή αλλαγή από πλευράς ΠΑΟΚ, η Κατσάνου μπήκε στην θέση της Γκορνέλα και η Σιδηροπούλου πέρασε στην θέση της Καλέση. Έξι λεπτά μετά, η «φρέσκια» Κατσάνου με άψογο πλασέ σε τετ α τετ έκανε το 7-0 για τον ΠΑΟΚ Morris. Οι αλλαγές των «ασπρόμαυρων» ολοκληρώθηκαν στο 80’, με την Καλιεντζίδου να μπαίνει στον αγώνα και την Ακίντα να βγαίνει, ενώ η Δοϊρανλή παραχώρησε την θέση της στην Θεοδωράκη. Στο 82’ ο Γιαννακά έβαλε και αυτή το όνομα της στην λίστα των σκόρερ, όταν μετά από σέντρα της Σιδηροπούλου, υποδέχθηκε την μπάλα και με υπέροχη εκτέλεση έκανε το 8-0 για τον Δικέφαλο. Δέκα λεπτά αργότερα, η Βαρδαλή με μία παράλληλη πάσα βρήκε την Μήτκου, η οποία με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 9-0. Έτσι ολοκληρώθηκε αυτή η εντυπωσιακή αναμέτρηση, στην οποία ο ΠΑΟΚ έσπασε το ρεκόρ μεγαλύτερης επικράτησης επί του Άρη, με τις αντιπάλους των «Ισόβιων Πρωταθλητριών» να μην σημειώνουν ούτε μία τελική.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Μιλγιόγια, Γκούνη, Δοϊρανλή, Μπασούρη, Μήτκου, Καλέση, Χαλατσογιάννη, Γκορνέλα, Βαρδαλή, Γιαννακά και Ακίντα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ