Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανακοινώθηκε από την Ferrari o Fred Vasseur

Η Scuderia προχώρησε στην πρόσληψη του Fred Vasseur, αντικαθιστώντας τον Mattia Binotto, στην θέση του team principal της ομάδας.

Ο Vasseur, στα 54 του χρόνια, εντάσσεται στην Ferrari, αφού πέρασε τα τελευταία πέντε χρόνια με τη Sauber, η οποία ανακοίνωσε την αποχώρηση του Γάλλου νωρίτερα σήμερα.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος και τιμή μου που αναλαμβάνω την ηγεσία της Scuderia Ferrari ως επικεφαλής της ομάδας», δήλωσε ο Vasseur.

«Ως άνθρωπος που είχε πάντα πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Ferrari αντιπροσώπευε πάντα την κορυφή της F1».

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ταλαντούχα και πραγματικά παθιασμένη ομάδα στο Μαρανέλο για να τιμήσω την ιστορία και την κληρονομιά της Scuderia και να την παραδώσω στους Tifosi μας σε όλο τον κόσμο».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Fred Vasseur στη Ferrari ως επικεφαλής της ομάδας μας», πρόσθεσε ο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna.

«Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του συνδύασε με επιτυχία τις τεχνικές του δυνάμεις ως εκπαιδευμένος μηχανικός με μια σταθερή ικανότητα να αναδεικνύει τους καλύτερους οδηγούς και τις ομάδες του. Αυτή η προσέγγιση και η ηγεσία του είναι αυτά που χρειαζόμαστε για να ωθήσουμε τη Ferrari προς τα εμπρός».

Ο Γάλλος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, από τις 9 Ιανουαρίου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ