Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Έντσο Φερνάντεζ και η αξιοποίηση της μεγάλης ευκαιρίας

Το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί, τουλάχιστον στη σύγχρονη ιστορία του, την μεγαλύτερη ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν σε αυτό, να αναβαθμίσουν την καριέρα τους. Όπως ακριβώς αναμένεται να συμβεί και στην περίπτωση του Έντσο Φερνάντεζ.

Ο 21χρονος Αργεντινός μέσος ο οποίος αυτή τη στιγμή αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπενφίκα σε συλλογικό επίπεδο φαίνεται πως είναι από τους υπερτυχερούς της διοργάνωσης του Κατάρ, διότι σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως έχει έρθει σε κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία με τη Λίβερπουλ επικυρώνοντας έτσι όσα καλά έχει κάνει στο Μουντιάλ. Οι “κόκκινοι” που πονούν σε αυτή θέση κινήθηκαν ταχύτατα και σύμφωνα με τα προαναφερθέντα δημοσιεύματα άρπαξαν τον Φερνάντεζ από τα χέρια των δύο ομάδων του Μάντσεστερ.

Μετ: Η Λίβερπουλ ήρθε σε καταρχήν συμφωνία για τη μεταγραφή του Έντσο Φερνάντεζ τον Ιούνιο του 2023.

Αν όλα τα παραπάνω επιβεβαιωθούν τότε η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2023 με ιδιαίτερα σημαντικό κέρδος για την πρώτη ομάδα του Φερνάντεζ, τη Ρίβερ Πλέιτ, που κατά την πώληση του στους “αετούς” της Λισαβόνας κράτησε το 1/4 των δικαιωμάτων του.

Μετ: Σύμφωνα με τα τα δημοσιεύματα η Ρίβερ Πλέιτ αξιώνει το 25% οποιασδήποτε προσφοράς λάβει η Μπενφίκα για τον Έντσο Φερνάντεζ. Θα μπορούσαν να λάβουν ακόμα και 30 εκ.€ σε περίπτωση που η μεταγραφή του φτάσει τα 120 εκ.€.

Καταλήγοντας, τώρα που το Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκεται στην τελική του ευθεία δεν θα είναι λίγες οι περιπτώσεις αξιόλογων παικτών που θα βρεθούν στο κατώφλι σπουδαίων ομάδων, άρα ο Έντσο Φερνάντεζ ήταν ο πρώτος αλλά όχι ο μόνος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ