Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στην Sauber o Seidl, νέος επικεφαλής στην McLaren o Stella

Ο Andreas Seidl πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα της McLaren F1 για να γίνει Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Sauber τον Ιανουάριο, επιβεβαίωσε η ελβετική εταιρεία.

Ο Γερμανός δεν θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, αλλά θα βοηθήσει τη Sauber να διορίσει τον κατάλληλο άνθρωπο για την θέση του team principal.

Η McLaren όρισε τον Andrea Stella ως νέο επικεφαλής της ομάδας, για να αντικαταστήσει τον Seidl.

Ο Seidl είναι μια προφανής επιλογή για να αναλάβει την Sauber, που αγόρασε η Audi πριν από την είσοδο του Γερμανού κατασκευαστή στην F1 το 2026. Ως Διευθύνων Σύμβουλος θα επιβλέπει τις τεχνολογικές δραστηριότητες της Sauber, καθώς και τις δραστηριότητες της ομάδας F1.

«Είναι υπέροχο να μπαίνω στο Sauber Group από τον Ιανουάριο», είπε ο Seidl. «Πρόκειται για μια ομάδα με πλούσια ιστορία στη F1 και έναν οργανισμό που γνωρίζω πολύ καλά από την εποχή που δούλευα και ζούσα στο Hinwil για τέσσερα χρόνια».

«Ανυπομονώ να γίνω μέλος της ομάδας και να δουλέψω με όλους τους συναδέλφους στο Sauber Group για τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει μαζί. Θέλω να ευχαριστήσω τον Finn Rausing και όλους στον Όμιλο Sauber για την επιλογή τους».

«Ανυπομονώ να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους με τη δουλειά μου».

Ο πρόεδρος της Sauber, Rausing, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά να καλωσορίσω τον Andreas Seidl πίσω στο Hinwil ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Sauber».

«Η εμπειρία του Ανδρέα είναι απαράμιλλη και φέρνει στον Όμιλο Sauber μια σαφή κατανόηση του τι απαιτείται για την επίτευξη διαρκούς επιτυχίας».

«Αναλαμβάνει την εταιρεία σε μια ανοδική πορεία και συμμερίζεται τη δέσμευσή μας να διατηρήσουμε τον οργανισμό μας να αναπτύσσεται. Ανυπομονώ για πολλά χρόνια επιτυχίας μαζί».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ