Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο υπέροχος Λίο και ο παράγοντας Άλβαρεζ

Η Αργεντινή ξεκινώντας να δίνει τους αγώνες της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είχε ήδη βρει τη συνταγή με την οποία θα πορευόταν στη διοργάνωση. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευε.

Η επιλογή του Σκαλόνι στον πρώτο αγώνα της “αλμπισελέστε” στη διοργάνωση ήταν ξεκάθαρη. Η ομάδα που κατέκτησε το Copa America θα ήταν αυτή στην οποία η παρέα του Μέσι θα στήριζε τα όνειρα της σε αυτό το Μουντιάλ. Ο όλεθρος όμως απέναντι στους Σαουδάραβες άλλαξε γρήγορα τα πλάνα του Σκαλόνι ο οποίος αποφάσισε να στηριχθεί στο νέο αίμα της ομάδας με τα αποτελέσματα να είναι ευεργετικά και να οδηγούν όπως θα δούμε παρακάτω την Αργεντινή μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πάμε τώρα να ξετυλίξουμε το κουβάρι γύρω από το πως έφτασε ο Μέσι να έχει μια δεύτερη ευκαιρία να κατακτήσει τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του. Ο “Pulga” και η ομάδα του μπήκαν στο γήπεδο με μόνο σκοπό να “πνίξουν” τους Κροάτες ώστε να διαφυλαχθεί και το όνειρο του τελικού της Κυριακής και της κατάκτησης του βαρύτιμου τροπαίου. Έτσι και έγινε. Αφού, η “αλμπισελέστε” βρήκε την άμυνα των Βαλκάνιων σε λάθος θέση δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να αποκομίσει το μέγιστο κέρδος από αυτές σκοράροντας από ένα γκολ κάθε φορά. Πρώτα ήρθε το πέναλτι του Λιβάκοβιτς στον Άλβαρεζ που έκανε γκολ με μια αριστουργηματική εκτέλεση ο Λίο Μέσι στο 34′ και λίγα λεπτά μετά, στο 39′, ήρθε και δεύτερο χτύπημα με μια αντεπίθεση κατά την οποία και πάλι ο Μέσι με τον Άλβαρεζ βρήκαν άπλετο χώρο με τον δεύτερο να παίρνει τη μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και να επιτίθεται κατά μέτωπο παρασύροντας οποιονδήποτε αντίπαλο βρήκε μπροστά του.Το 2-0 ήταν πλέον γεγονός και όπως αποδείχθηκε μερικά λεπτά αργότερα ήταν και το αποτέλεσμα με το το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Μπαίνοντας στο δεύτερο μέρος η εντύπωση που σου έδινε η αναμέτρηση ήταν πως η φλόγα που βρήκες από τους Αργεντινούς σιγοέσβηνε και άρα δεν αναμενόταν κάποια σπουδαία εξέλιξη, ειδικότερα από τη στιγμή που και οι Κροάτες δεν απειλούσαν την εστία του Μαρτίνεζ. Με αυτό ακριβώς το μοτίβο παίχτηκε το ματς για περίπου 25 λεπτά. Καθώς στο 69ο λεπτό χτύπησαν και πάλι ο Μέσι με τον Άλβαρεζ διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 με ένα γκολ που θα μείνει στην ιστορία των Μουντιάλ λόγω μιας ακόμη μαγικής ενέργειας του θαυματουργού κοντού Αργεντίνου, ο οποίος ταπείνωσε τον εξαιρετικό Γιόσκο Γκβάρντιολ για να δώσει έτοιμο γκολ στον νεαρό συμπαίκτη του.

Κάπως έτσι και αφου τα εναπομείναντα λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα έφτασε η Αργεντινή στην πηγή και περιμένει να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει το απόγευμα της Κυριακής στο Lusail στη μάχη για την κορυφή του κόσμου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ