Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με οδηγό την παράδοση

Η πρόκριση της Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου θεωρείται το γεγονός της χρονιάς γιατί τη χώρα και επιπρόσθετα αποτελεί την τελευταία ευκαιρία του Μέσι για κατάκτηση. Οπότε όλα θα έπρεπε να είναι ρυθμισμένα στην εντέλεια για να έχει η “αλμπισελέστε” όσες περισσότερες πιθανότητες μπορεί να ανέβει στην κορυφή.

Ο Μάριο Κέμπες κατά την απονομή του τροπαίου το 1978 στο Μουντιάλ της Αργεντινής.

Γι’ αυτό και η Αργεντίνικη Ομοσπονδία απέστειλε αμέσως μετά τον θρυλικό ημιτελικό με την Κροατία αίτημα στη FIIFA σχετικά με την εμφάνιση της ομάδας στον μεγάλο τελικό. Συγκεκριμένα, ζήτησε η παρέα του Μέσι να φορέσει τις εμφανίσεις με τις γαλάζιες και τις λευκές ρίγες με τις οποίες έχει φτάσει πετύχει δύο φορές τον στόχο της και σε καμία περίπτωση τις (πολύ όμορφες) δεύτερες εμφανίσεις της που δεν λογίζονται και ως ιδιαίτερα γούρικες. Το αίτημα των  ανθρώπων της “αλμπισελέστε” έγινε τελικά δεκτό με αποτέλεσμα αυτή να έχει και μια έξτρα “βοήθεια” στη μεγάλη μάχη με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Γάλλους.

Η φωτογραφία αυτή προέρχεται από τον χαμένο για την “αλμπισελέστε” τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία.

Κλείνοντας, καταλαβαίνουμε με ακόμα έναν τρόπο πόσο μεγάλο είναι το διακύβευμα για τη χώρα της Λατινικής Αμερικής που θέλει να έχει μαζί της όσα περισσότερα “όπλα” μπορεί.


Υ.Γ.: Η κεντρική εικόνα του άρθρου καταλαμβάνει μια θέση ανάμεσα στις σπουδαιότερες της ποδοσφαιρική ιστορίας απεικονίζοντας τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Ντιέγκο Μαραντόνα να πανηγυρίζει την κατάκτηση του μοναδικού δικού του Μουντιάλ το 1986.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ