Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρέθηκε και η “σφυρίχτρα”

Άλλη μια λεπτομέρεια του επικείμενου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου διευθετήθηκε πριν από λίγες ώρες. Καθώς, βρέθηκε και ο άνθρωπος που θα κληθεί να διαιτητεύσει το μεγάλο ραντεβού ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία.

Ο άρχοντας λοιπόν του σπουδαίου αγώνα θα είναι ο Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ, ο οποίος έχει διευθύνει κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τουρνουά από έναν αγώνα τόσο της “αλμπισελέστε” όσο και των “τρικολόρ”. Μάλιστα τα αποτελέσματα και των δύο μονομάχων στους συγκεκριμένους αγώνες ήταν νικηφόρα και ολοκληρώθηκαν με το ίδιο σκορ. Η Γαλλία κέρδισε με 2-1 τη Δανία για τη δεύτερη αγωνιστική των ομιλων. Αντίστοιχα, οι Αργεντίνοι κατέβαλαν και πάλι με 2-1 και την αντίσταση της Αυστραλίας στον αγώνα που έδωσαν για τη φάση των 16. Οπότε η επιλογή Μαρτσίνιακ δημιουργεί ευχάριστους οιωνούς στους δύο διεκδικητές και εγγυάται έναν καλό αγώνα από πλευράς διαιτησίας.

Κλείνοντας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η FIFA προχώρησε στη συγκεκριμένη επιλογή πρώτα απ’ όλα λόγω του υψηλού επιπέδου παραστάσεων του Πολωνού διαιτητή και έπειτα λόγω της εμπειρίας του από αγώνες των δύο ομάδων μέσα στο τουρνουά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ