Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κροατία-Μαρόκο: Οι Κροάτες κατάφεραν να κερδίσουν τα ’’Λιοντάρια του Άτλαντα’’

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, Κροατία και Μαρόκο αναμετρήθηκαν μεταξύ τους στον μικρό τελικό του φετινού Παγκοσμίου κυπέλλου με στόχο να διεκδικήσουν την 3η θέση, με τους Κροάτες να παίρνουν στο τέλος την νίκη με 2-1 και να φεύγουν νικητές.

 

Ο αγώνας:

Οι Κροάτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι σε σχέση με τους ασυνήθιστα διστακτικούς Μαροκινούς, που είχε ως αποτέλεσμα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι Κροάτες να πατήσουν πρώτοι στην αντίπαλοι περιοχή. Μόλις στο 7’ λεπτό, έπειτα από ένα φάουλ κομπίνα, η Κροατία άνοιξε το σκορ με τον Josko Gvardiol. Ο Majer έβγαλε σέντρα, ο Perisic γύρισε με κεφαλιά την μπάλα προς τα πίσω και ο Gvardiol με κεφαλιά ψαράκι την έστειλε στα δίχτυα. Παρόλα αυτά, η χαρά της Κροατίας δεν κράτησε για πολύ, καθώς 2 λεπτά αργότερα ο Achraf Dari ισοφάρισε με κεφαλιά για τους Μαροκινούς. Μετά από το γκολ, οι Μαροκινοί ”ξύπνησαν” και ξεκίνησαν να απειλούν και να γίνονται ποιο ανταγωνιστικοί. Ο Bono και ο Livakovic είχαν αρκετή δουλειά και χρειάστηκαν να επέμβουν αρκετές φορές για να μην δεχτεί γκολ η ομάδα τους. Στο 25’ λεπτό, ο Modric, έπειτα από μία προσποιήσει, βρήκε το σουτ, όμως ο Bono κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα και σε δεύτερο χρόνο να την διώξει πριν προλάβει να σουτάρει ο Livaja. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 29’ λεπτό, οι Hakimi και Ziyech έπαιξαν το ένα-δύο αλλά στην συνέχεια ο Hakimi δεν κατάφερε να βρει τον συμπαίχτη του βγάζοντας μία σέντρα λίγο ποιο αριστερά από όσο θα την ήθελε ο En-Nesyri. Στο 42’ λεπτό όμως, ήρθε ένα γκολ ”ποίημα” από τον Mislav Orsic για να δώσει ξανά προβάδισμα στην Κροατία λίγο πριν την ανάπαυλα του πρώτου μέρους.

World Cup: Croatia wear down fatigued Morocco to win third place | The  Straits Times

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με τους Κροάτες να απειλούν συνεχώς λόγο αρκετών διαδοχικών λαθών από μεριάς του Μαρόκου, που λίγο έλειψε να τους στοιχήσουν. Οι συνεχόμενες διακοπές του αγώνα λόγο τραυματισμών και αλλαγών, έκοψαν την ορμή της Κροατίας και τότε το Μαρόκο προσπάθησε να ανακάμψει και να βρει το πολυπόθητο γκολ. Αν εξαιρέσουμε ένα τετ-α-τετ στο 75’ που σταμάτησε ο LIvakovic, και μία κεφαλιά του στο 90+6’ από τον En-Nesyri, οι Μαροκινοί δεν είχαν κάποια άλλη σπουδαία ευκαιρία.

Dominik Livakovic saves a shot from Youssef En-Nesyri

Ο αγώνας έλειξε 2-1 υπερ των Κροατών κατακτώντας την 3η θέση της διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην ιστορία της ομάδας του. Από την άλλη, ένα ”μαγικό” ταξίδι τελείωσε και για το Μαρόκο, ίσως όχι όπως θα επιθυμούσαν, αλλά κατάφεραν να γράψουν την δικιά τους ιστορία.

Croatia down Morocco 2-1 to finish third in FIFA World Cup

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Κροατία: Dominik Livakovic, Josip Stanisic, Josip Sutalo, Josko Gvardiol, Ivan Perisic, Luka Modric, Mateo Kovacic, Lovro Majer (66’ Mario Pasalic), Andrej Kramaric (61’ Nikola Vlasic), Mislav Orsic (90+6’ Kristijan Jakic), Marko Livaja (66’ Bruno Petkovic)

Προπονητής: Zlatko Dalic

 

Μαρόκο: Bono, Achraf Hakimi, Jawad El-Yamiq (67’ Selim Amallah), Achraf Dari (64’ Badr Benoun), Yahia Attiyat-Allah, Bilal El Khannouss (56’ Azzedine Ounahi), Sofyan Amrabat, Abdelhamid Sabiri(46’ Ilias Chair), Sofiane Boufal (64’ Anass Zaroury), Youssef En-Nesyri, Hakim Ziyech

Προπονητής: Walid Regragui

 

Στάδιο:

Khalifa International Stadium

 

Διαιτησία:

Διαιτητής: Ibrahim Al-Jassim Abdulrahman

Βοηθός διαιτητή: Taleb Al-Marri

Βοηθός διαιτητή: Saoud Ahmed Almaqaleh

4ος βοηθός: Raphael Claus

VAR: Julio Bascunan

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ