Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γέρνει μέχρι και ο Θεός

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου απέχει μόνο κάποιες ώρες από την πραγματοποίηση του και τελικά την “έκρηξη” που όλοι αναμένουμε να συμβεί για να εκτονωθεί και η περιρρέουσα ένταση, η οποία προκύπτει από το γεγονός ότι αυτός ο αγώνας πλησιάζοντας στην αρχή του γίνεται όλο και πιο τρελός.

Ιμπραχίμα Κονατέ: Κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ και της Εθνικής Γαλλίας 

Δηλαδη, πρόκειται για ένα παιχνίδι που ο πιθανός νικητής αλλάζει συνεχώς στη συνείδηση του κόσμου και αυτό οφείλεται στα γεγονότα. Για να καταλάβετε, ξεκινήσαμε την Τετάρτη το βράδυ να μιλάμε για το ματς με την πεποίθηση ότι οι Γάλλοι θα βρουν τον τρόπο να επικρατήσουν όσο μοιρασμένες και αν είναι οι πιθανότητες για το τελικό αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή μέσα στη συζήτηση ο Μέσι και η ιστορία που έχει πλάσει με τα πόδια του για την Αργεντινή μας συνεπήρε και είπαμε όχι Γαλλία, because HE is THE MAN. Τώρα φωνάζουμε και πανηγυρίζουμε σχεδόν για την “αλμπισελέστε”, διότι οι τραυματίες και οι άρρωστοι παίκτες των Γάλλων αυξάνονται με ρυθμούς “πολιορκίας” φτάνοντας προς τη σέντρα. Αυτή τη στιγμή οι Γάλλοι έχουν εκτός με τη γρίπη της καμήλας πέρα από τον Κομάν που δεν αποτελεί τόσο σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα τους και τον Ιμπραχίμα Κονατέ και τον Βαράν. Μάλιστα ο πρώτος αντικατέστησε στον ημιτελικό με το Μαρόκο τον Νταγιότ Ουπαμεκανό που έπασχε από την ίδια νόσο.

Ραφαέλ Βαράν: Κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Γαλλίας

Επειδή όμως τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να κάνουν τα πράγματα για τους “τρικολόρ” επιπλέον δραματικά, έρχεται και ένας τραυματισμός ακόμα να δέσει το γλυκό. Αφού, στη χθεσινοβραδινή προπόνηση της ομάδας ο Ολιβιέ Ζιρού χτύπησε το γόνατο του και πρόσθεσε ένα ακόμα ερωτηματικό στη λίστα του Ντεσάμπ. Αν ο Γάλλος φορ δεν τα καταφέρει τελικά να είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα βοηθήσουν απόψε τη Γαλλία θα πρόκειται πρωτον για μια μεγάλη ποδοσφαιρική αδικία και δεύτερον για μια μεγάλη απώλεια. Καθώς οι “πετεινοί” έχουν βρει από τον Ζιρού τα 4 από τα 14 γκολ που έχουν βάλει στους 6 αγώνες τους.

Ολιβιέ Ζιρού: Δεύτερος σκόρερ στο του του Κατάρ με 4 γκολ και πρώτος σε τέρματα στην ιστορία της Εθνικής Γαλλίας με 53 γκολ

Κάπως έτσι έχουν διαμορφωθεί λοιπόν οι συνθήκες κάποιες ώρες πριν τη σπουδαία αναμέτρηση ανάμεσα σε Γαλλία και Αργεντινή κλιμακώνοντας με αυτό τον τρόπο και το ήδη τεράστιο ενδιαφέρον πολύ πριν τη σέντρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ