Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καλός ο Μέσι, καλός κι ο Εμπαπέ αλλά δεν παίζουν μόνοι τους

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ βρίσκεται πια μόνο μια μεσημεριανή σιέστα μακριά και εμείς προσπαθούμε να φέρουμε στο φως όλα εκείνα που θάβονται κάτω από τη λάμψη του Μέσι και του Εμπαπέ.

Όσα δείτε παρακάτω θα έχουν χροιά είτε αγωνιστική είτε καλλιτεχνική είτε θα είναι ο δικός μας οβολός στις δακρύβρεχτες ιστορίες που φορτίζουν συγκινησιακά ακόμα περισσότερο γεγονότα σαν τον σημερινό αγώνα.

Ένα παιδί της εξέδρας στα γκολπόστ 

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ δεν ήταν πάντα ο τερματοφύλακας της Εθνικής Αργεντινής. Για την ακρίβεια τώρα τελευταία έγινε. Καθώς όπως μπορείτε να διακρίνετε όχι πολύ μακριά αλλά στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Εμιλιάνο ήταν στην κερκίδα με τον αδερφό του και φώναζαν για την αγαπημένη τους “αλμπισελέστε”. Τώρα πια ο αδερφός έμεινε μόνος στην εξέδρα με την προοπτική βέβαια ο σπουδαίος πορτιέρε να μπει στο κάδρο με το τρόπαιο του Μουντιάλ στα χέρια.

Ίδωμεν…

Λατινική Αμερική – Ευρώπη σημειώσατε 1, ΑΛΛΑ…

Δεν είναι λίγες οι φορές που ομάδες από τη Λατινική Αμερική έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με Ευρωπαίες αντιπάλους στον τελικό ενός Μουντιάλ. Βασικά, είναι αρκετές (10) ώστε να δημιουργηθεί ένα ιστορικό τετελεσμένο. Στον συγκεκριμένο αριθμό συμπεριλαμβάνεται και η σημερινή επερχόμενη μάχη. Στο δρόμο όμως προς αυτή βλέπουμε 7 φορές που η Νοτιοαμερικάνοι επικράτησαν με τη Γηραιά Ήπειρο να τα καταφέρνει 3 και κάθε μια από όλες αυτές τις φορές να μένει στην ιστορία. Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει επίσης και το γεγονός πως σήμερα είναι η συμπλήρωση όχι ημερολογιακά αλλά σημειολογικά 20 ετών από τον τελευταίο τελικό που κέρδισε ομάδα της Λατινικής Αμερικής.

Θα πάει, δε θα πάει, θα παει, ΔΕ ΘΑ ΠΑΕΙ

Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ένα από τα πρόσωπα αυτού του τελικού και για αυτό ευθύνεται η απουσία του τελικά από αυτόν. Ο Γάλλος αν και ήταν αρχικά στο γκρουπ του Ντιντιέ Ντεσάμπ, τραυματίστηκε, έχασε όλο το τουρνουά, αλλά ξαφνικά πριν τον ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ ξεπρόβαλε ξανά ως πιθανός συμμετέχοντας στο σπουδαίο παιχνίδι. Τελικά δεν θα είναι ούτε στην αποστολή ούτε στο γήπεδο και μάλιστα οι λόγοι σηκώνουν και πολύ κους κους…

Παρ’ το κ’ έλα 

Ο Νικολάς Οταμέντι έχει ανοιχτή πρόσκληση από τον νέο προπονητή της Ρίβερ Πλέιτ Μάρτιν Ντεμικέλις να πάει μετά το Μουντιάλ να αγωνιστεί ξανά με την ομάδα που ξεκίνησε.

Θα σκαλώσει ο Σκαλόνι;;;

Ο Λιονέλ Σκαλόνι όπως φαίνεται και στη φωτογραφία έχει δύο τρόπαια και έναν χαμένο ημιτελικό στα τουρνουά που έχει συμμετάσχει από την άκρη του παγκου. Ενώ σήμερα ετοιμάζεται να παίξει το σπουδαιότερο παιχνίδι της ζωής του. Η αλήθεια είναι ότι μας διαφεύγει ο χαμένος ημιτελικός. Εσείς γνωρίζετε ποιο είναι αυτό το στραβοπάτημα;

Ενα ανέλπιστο δωμάτιο 

Η παρουσία της Αργεντινής στα ημιτελικά φαίνεται πως αποτέλεσε για τον σπουδαίο Κουν Αγκουέρο την κατάλληλη ευκαιρία να βρεθεί στο πλευρό του διόσκουρου του Λέο Μέσι. Πήρε λοιπόν το αεροπλάνο, ταξίδεψε στο Καταρ, έκανε έκπληξη στο φίλο του, του έδωσε το MVP του ματς με τους Κροάτες και μετά πήγε και μαζί του για ύπνο σε λόγω και της ξεχωριστής πρωτοβουλίας της αργεντίνικης ομοσπονδίας να του δώσει τιμής ένεκεν θέση στην αποστολή.

Ένα σκυλί του πολέμου ταγμένο και στον Μέσι 

Ο Ροντρίγκο Ντε Πολ είναι ο παίκτης με τις περισσότερες ανακτήσεις μπάλας (54) ανάμεσα στους 675 παίκτες του Μουντιάλ. Απέδειξε έτσι ότι δεν πήγε στο Κατάρ μόνο για να είναι ο bodyguard του Λίο Μέσι. Και τώρα έρχεται ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ!

Ματς ΥΨΗΛΟΥ επιπέδου σε όλους τους τομείς

Τα σκίτσα κυρίως της γαλλικής ομοσπονδίας πήγαν το Παγκόσμιο Κύπελλο πολύ ψηλά και σε ακόμα έναν τομέα. Αφού οι εικόνες που δημιουργήθηκαν είναι σαν να έφτιαξαν ένα δικό τους νέο περιβάλλον στο οποίο ο περιηγητής έχει την ευκαιρία να καταλάβει τους αγώνες το ίδιο καλά με τη βιντεοσκόπηση.

Αυτά είναι όσα αξίζει να δούμε και δεν είναι Μέσι ή Εμπαπε…

Καλή απόλαυση 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ